Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 3. mai 2006 kl 19.30 Forbrukerinspektørene

Kunstig søtning og iPod-trøbbel

Forbrukerinspektør Marit Evertsen Grimstad. (Foto: Bjørgli & Bergersen)
Forbrukerinspektør Marit Evertsen Grimstad. (Foto: Bjørgli & Bergersen)
Det finnes mange produkter som er merket "uten tilsatt sukker", men forbrukerne får sjelden vite hva sukkeret er erstattet med. I kveldens program handler det om kunstig søtningsstoff i mat. I tillegg får du vite hvilken hjelp du kan forvente fra Apple dersom noe går galt med iPoden din.

Det er stort fokus på å redusere sukkerforbruket i Norge. Det har matvareprodusentene tatt konsekvensene av, og nå kan du se stadig nye produkter i butikkhyllene merket "uten tilsatt sukker" eller "30 % mindre sukker". Det du imidlertid ikke får like tydelig informasjon om, er hva sukkeret er erstattet med. I svært mange av produktene er det nemlig brukt kunstige søtningsmidler.

Mattilsynet har opprettet en komité som skal vurdere om, og eventuelt hva, som er farlig med ved stor bruk av disse stoffene. De har ennå ikke kommet til en konklusjon, og eksperter strides om kunstig søtstoff faktisk er farlig. Forbrukerinspektør Marit Evertsen Grimstad har mer om temaet.

Reklamasjon på iPod-spillere
I fjor ble det solgt over en halv million iPod-spillere i Norge, men mange av disse vil aldri bli så gamle som to år. Og hvordan blir du egentlig behandlet av Apple når noe går galt med iPoden?

Egenprodusert magasin fra NRK Fakta
Programledere: Kari Asheim, Elisabet Grøndahl, Marit Evertsen Grimstad og Snorre Tønset
Prosjektleder: Jan Terje Østerberg
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice: tlf 815 65 900, info@nrk.no


Vises også i Nett-TV.


LENKER
  • Les mer: