Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 19. februar 1999 kl 23.05 Gateliv

Gateliv (t)

NRK2 fredag 19. februar kl 23.05
Gateliv

Tøft for alenemor
Dette britiske dramaet gir oss et røft stykke virkelighet. Hovedpersonen Jo (Helen McCrory) er en hardtarbeidende enslig mor. Tilværelsen hennes er tøff, men mot alle odds er hun i ferd med å legge grunnlaget for en bedre framtid.

Jo (Helen McCrory) er en livlig ung kvinne med en liten jente, Lily. Hun er separert fra jentas far, ungdomskjæresten Mark (Huw Davies). Hun bor sammen med den voldelige faren Terry (John Pierce Jones). Men hennes lojalitet ligger hos moren Lynwen (Lynwen Hobbs). Hun har også en søster Andrea (Ruth Lloyd) som er heroinmisbruker. Jo tjener til livets opphold ved å ta imot tøy til stryking sammen med en gruppe andre kvinner på det lokale vaskeriet - eller \"slavefabrikken\" som den kalles på folkemunne.
Filmen starter optimistisk med at Jo har klart å skaffe seg en kommunal leilighet og har flyttet dit sammen med datteren. På kveldstid tar hun videreutdanning. Og hun har fått ny kjæreste, Kevin (Rhys Ifans), skjønt han er gift.

Problemene tårner seg opp
For å spe på den snaue inntekten fra vaskeriet tar Jo ekstrajobber. Noen ganger stiller hun opp som modell og tar også tilfeldige oppdrag med å svare på sextelefoner. Hun bruker ekstrainntektene blant annet til å hjelpe sin narkomane søster.
Men når Jos liv endelig ser ut til å gå på skinner, oppdager hun at hun er gravid. Da kjæresten Kevin får høre det, stikker han av. Jo oppdager også at Kevin har hatt et forhold til en av hennes kolleger på vaskeriet. Og som om ikke dette skulle være nok, må Jo også takle søsterens problemer og morens livstruende sykdom.
Jo vet at hun ikke kan få innvilget abort, og bestemmer seg for å løse problemet på sin måte.
NRK2 fredag kl 23.05

Bilde
Helen McCrory spiller hovedrollen som den walisiske alenemoren Jo.

Britisk spillefilm fra 1996
Regi: Karl Francis
Originaltittel: Streetlife
Pressekontakt: Anne- Marie Astad, tlf 23 04 98 41
Med Helen McCrory, Rhys Ifans, Donna Edwards, Ruth Lloyd, Lynwen Hobbs