Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 28. desember 1999 kl 18.30 Nettravnene

Nettravnene (ttv)

NRK1 tirsdag 28. desember kl 18.30
Nettravnene (4:8)

Spor fra nord

Magnus legger ut på en jorden rundt- reise med moren sin, og ved utreisen fra Norge oppdager han noe som gjør at Nettravnene kommer et langt sted videre i letingen etter spor.
Også Cato legger ut på en reise som kan få stor betydning for Nettravnenes etterforskning.

Om serien
I kveld sender NRK1 fjerde episode av krimserien \"Nettravnene\". Serien handler om fem ungdommer på ungdomsskolen som starter sin egen nettavis gjennom en prosjektoppgave på skolen, og med avisens opprettelse begynner skumle ting å skje.
Hovedpersonene i serien er Nora Utgaard Cato Bjørnsen, Ida Kroghnes, Per Chr. Torgersen eller PC, og Magnus Vemork.
Disse utgjør redaksjonen i nettavisen \"Nytt for nettravner\".
- Serien handler om et svært aktuelt tema, nemlig tusenårsskiftet og data- og nettproblemene dette medfører, forteller regissør Iren Lervik.
Lervik arbeider for produksjonsselskapet De gode hjelperne AS som har produsert for NRK i 11 år. Til sammen er det blitt 180 produksjoner, og denne nyeste serien har vært i produksjon over en periode på tre år.
- Vi håper vi har fått til å lage en serie som engasjerer målgruppen. Det er først og fremst en kunnskapsformidlende serie laget som et kriminalplot, og alt som skjer teknologisk, er reelt, sier Lervik.
Serien byr på mye action, krydret med skumle hendelser, og det dukker stadig opp nye mysterier som de fem i avisredaksjonen må løse.
- Fra første sendedag kommer det til å være en interaktiv side på nettet; http://www.nettravnene.no, der seerne kan være med å løse nye mysterier hver dag. På den måten håper vi å kunne engasjere publikum, og skape en så virkelig serie som mulig, sier Lervik.

NRK1 tirsdag kl 18.30

I hovedrollene: Kristina Kleppan Jonstang, Herman Kjøl Kristensen, Cecilie Aanstad Hem, Kristoffer Hansen, Martin Lervik Grøttland og Henrik Scheele
Regi: Iren Lervik
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf 23 04 99 18