Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 1. september 2001 kl 20.25 Komiprisen 2001

Tande-P åpner latterdøra!

Tande-P gleder seg til prisutdelingen i humor (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Tande-P gleder seg til prisutdelingen i humor (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
I direkte sending fra Sentrum Scene i Oslo ønsker Tande-P velkommen til en helt ny prisutdeling – Komiprisen. Det fins prisutdelinger for musikk, litteratur, film og mye annet, men ikke for humor. Ikke før nå. I kveld åpner Tande-P latterdøra på vidt gap, og ber seerne være forberedt på en kveld helt og fullt i humorens tegn.

- Det er på tide at vi får en utdeling som denne, humor blir etter min mening altfor sjelden dradd fram som en kunstnerisk form, sier Tande-Prisutdeler.

Prosjektleder Jon Ola Sand håper og tror at Komiprisen blir en årlig foreteelse som skal gi inspirasjon og utviklingsmuligheter til alle som driver i humorfaget – og selvsagt også et drivende godt underholdningsprogram til glede for seerne.

De nominerte er
Årets type
Birger (Otto Jespersen)
Datteren i familien Trengereid (Marit Voldsæter)
Steinar (Jon Schau)

Beste mannlige artist, revy og komedie
Brede Bøe
Otto Jespersen
Geir Morstad

Beste kvinnelige artist, revy og komedie
Mari Maurstad
Linn Skåber
Hege Schøyen

Beste ensemble
Kvinner på randen
Ylvis
Dizzie Tunes

Beste stand up-artist
Thomas Giertsen
Dagfinn Lyngbø
Rune Andersen

Og som en opptakt til denne første Komipris-utdelingen skal også publikum kåre ”Tidenes type”. Fleksnes, Flettfrid, Oluf og alle de andre kjente rolletypene konkurrerer om å bli tidenes norske humor-figur.

Kvinner på randen
Selvsagt blir det underholdningsinnslag i programmet også. Dameorkestret er på plass, og at humor og musikk fint lar seg kombinere, er Kvinner på randen et godt eksempel på. Hos disse tre har humor og musikk inngått en bokstavelig talt skjønn forening.

Latter er medisin
Tande-P mener at det er få ting som engasjerer folk så mye som humor. Musikk og latter er to viktige ingredienser i livet, og det er mange som jobber med humor i Norge. Det er et stort og rikt miljø som fortjener en pris, på samme måten som musikkbransjen har Spellemannprisen, mener han. Tande-P er ofte på stand up og lignende show, og syns at latter er noe av det aller viktigste som fins. Selv har han ingenting imot å gå foran med et godt eksempel. Tande-P ler nemlig mye, lenge og støyende, eller han setter i med et enslig, rungende ”Ha!”

Egenprodusert direktesendt underholdning
Programleder Tande-P
Prosjektleder Jon Ola Sand
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde (to motiver)
Tande-P gleder seg til prisutdelingen i humor (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)