Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 8. september 2004 kl 22.15 Livet begynner

Ukontrollerte følelser

Phil (Alexander Armstrong) dukker uventet opp i reisebyrået hvor Maggie (Caroline Quentin) jobber, og det utvikler seg til en pinlig scene (Foto: ITV1)
Phil (Alexander Armstrong) dukker uventet opp i reisebyrået hvor Maggie (Caroline Quentin) jobber, og det utvikler seg til en pinlig scene (Foto: ITV1)
Etter at Phil har flyttet hjemmefra, har Maggie fått seg jobb i et reisebyrå. Selv om hun anstrenger seg alt hun kan, er hun dessverre ikke særlig dyktig. Karen og Helen, de andre jentene på kontoret, kritiserer sjefen Jeff for at han har ansatt henne.

Maggie sier ja til å ha ungene en weekend Phil må jobbe. Men Phils egentlige planer er å reise bort med kjæresten, noe som går opp for Maggie da Phil kommer inn i reisebyrået. Phil vet ikke at Maggie jobber i reisebyrået, og Maggie lager en voldsom scene, noe som er svært pinlig både for Phil og reisebyråets sjef, Jeff. Karen og Helen tar uventet Maggies parti, og klarer til slutt å roe gemyttene.

Det er også Karen og Helen som står på Maggies side da Jeff ønsker å gi henne sparken etter prøveperioden. Jentene truer med at de skal gjøre arbeidsdagen hans til et helvete hvis han ikke lar henne fortsette. Maggie får beholde jobben.

Phil går med på å møte til megling, både for å få orden på økonomien og samværet med barna.

Om serien
"Livet begynner" er en historie i seks deler om en kvinne som må finne nytt innhold i livet etter at ektemannen forlater henne og to barn. Ifølge manusforfatteren Mike Bullen er hovedpersonen, Maggie, basert på en god venninne av ham som gikk gjennom samme krise. – Jeg ba henne ut på middag, og fikk henne til å fortelle meg alt sammen. Noen dager følte hun at hun kunne bestige Mount Everest, andre dager kunne hun knapt stå opp av sengen. Det er denne berg- og dalbanetilværelsen jeg prøver å formidle gjennom Maggie, sier Bullen.

Mike Bullen står for øvrig bak den prisbelønte suksesserien "Kalde føtter" ("Cold Feet"), som tidligere er sendt på NRK2 flere ganger.

Skuespilleren Caroline Quentin tror at Maggie vil fremstå som litt av en heltinne for kvinnelige seere. Maggie er ikke spesielt heroisk, men hun er en "stayer" som folk vil få sympati for, mener Caroline.

Aelxander Armstrong, som spiller Phil, innrømmer at han ikke har særlig sans for måte Phil behandler Maggie på. – Men jo mer jeg blir kjent med ham, jo mer forstår jeg ham og ser hvorfor han gjorde det han gjorde, sier skuespilleren.

Britisk dramaserie (2004)
Originaltittel: "Life Begins"
Produsert av: ITV1
Med: Carolyn Quentin, Alexander Armstrong, Ace Ryan, Elliot Henderson-Boyle, Claire Skinner, Stuart McQuarrie, Frank Finlay
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78