Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 14. januar 2005 kl 22.15 Detektimen: Sporløst forsvunnet

På feil spor?

Jack Malone (Anthony LaPaglia) og hans team letter etter statsadvokatens datter, som er bortført. (Foto: CBS Worldwide Inc)
Jack Malone (Anthony LaPaglia) og hans team letter etter statsadvokatens datter, som er bortført. (Foto: CBS Worldwide Inc)
FBIs spesialetterforskerne under Jack Malones ledelse leter etter en liten pike som er bortført fra en lekeplass midt i byen. Spørsmålet er om det er en fremmed eller bekjent som står bak.

Tre år gamle Abby lekte med en venninne i parken og forsvant da barnepiken hennes var uoppmerksom et kort øyeblikk.

Vesle Abby er datteren til New Yorks statsadvokat og en collegeprofessor. Særlig den høyt profilerte moren har skaffet seg mange fiender gjennom arbeidet sitt, og etter hvert som etterforskningen går framover, oppdager FBI-teamet mistenkelige personer i begge foreldrenes liv.

Men snart viser det seg at ingen av disse sporene fører fram til den skyldige. Og når foreldrene får et løsepengekrav, går det opp for Jack Malone og hans folk at de kan ha sett i helt feil retning i denne vanskelige saken.

Om serien
Krimserien "Sporløst forsvunnet"(Without a Trace) er blant de aller mest populære dramaseriene i USA. Med over 20 millioner tv-seere hver uke har serien i høst ligget som nummer to på listen over de mest sette seriene i primetime i USA. Serien har også slått an blant kritikerne og vunnet en rekke priser.

Handlingen dreier seg rundt en gruppe spesialetterforskere i FBI med ansvar for å spore opp savnede personer. Hver episode byr på en avsluttet historie der etterforskningsgruppen arbeider etter én hovedregel - å lære offeret å kjenne. Det innebærer å kartlegge den savnedes tilværelse i minste detalj og hvert minutt av vedkommendes bevegelser i døgnet før forsvinningen.

Gruppen ledes av Jack Malone (Anthony LaPaglia), en skarpskodd og tøff, men også medfølende FBI-veteran. Kvinnene på laget er den vakre og uredde Samantha Spade (Poppy Montgomery) og hennes jordnære, effektive kollega Vivian Johnson (Marianne Jean-Baptiste). Danny Taylor (Enrique Murciano) er en lidenskapelig type, samtidig som han nødig utleverer sitt privatliv. Nykommeren Martin Fitzgerald (Eric Close) har mye han gjerne vil bevise overfor sine mer erfarne kolleger.

Amerikansk krimserie (2002)
Originaltittel: Without a Trace
Sesong 1, episode 7: Snatch Back
I hovedrollene: Anthony LaPaglia, Poppy Montgomery, Marianne Jean-Baptiste, Enrique Murciano og Eric Close
Produsert av Jerry Bruckheimer Television i samarbeid med Warner Bros. og CBS
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51/95 10 02 99LENKER
  • Hjemmeside 
  • Les mer