Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 5. januar 2001 kl 22.20 Detektimen: Politiagentene

Detektimen: Politiagentene (t)

NRK1 fredag 5. januar kl 22.20
Detektimen: Politiagentene (17:22)

Spanere på bordell

Spanergruppens to kvinnelige medlemmer, Ellen MacKenzie og Angie Piper, går under jorden på et bordell i kveldens Detektime. To prostituerte er blitt myrdet, og de to spanerne får i oppdrag å etterforske om morderen kan befinne seg blant kundene.

De prostituerte møter dem med fiendtlighet, men MacKenzie forstår snart at det er deres måte å beskytte seg selv på. Hun blir slått av hvor mange likhetstrekk det er mellom kvinnenes skjulte tilværelse og hennes eget liv som hemmelig politiagent.

Når nok en prostituert blir utsatt for et drapsforsøk, blir bordelleieren hardt presset av de to politiagentene. De krever ubegrenset tilgang til opplysninger om kundene. Men snart blir det klart at dette ikke er nok til å komme på sporet av morderen. Angie blir nødt til å påta seg rollen som prostituert.

Om serien
Den australske serien \"Politiagentene\" (Stingers), er et annerledes og spennende politidrama som ligger tett opp til virkeligheten. Dette er den mest populære politiserien i Australia, og den er også blitt godt mottatt av kritikere og tv-publikum her hjemme.

I serien følger vi en gruppe politiagenter som lever et hemmelig liv under stadig skiftende identiteter. Ved hjelp av løgner og dobbelspill infiltrerer politiagentene de kriminelle miljøene og løser saker der andre politienheter står maktesløse. De skjuler sin virkelige identitet, ikke bare for forbryterne, men også for kollegene som vet svært lite om hva de jobber med.

Tre menn og to kvinner utgjør Melbourne-politiets hemmelige spanergruppe: Peter Church (Peter Phelps) er en ensom ulv som er dypt plantet i det kriminelle miljøet. Ellen MacKenzie, kalt \"Mac\" (Anita Hegh), har hatt en lynkarriere i politiet og er spesialist på organisert kriminalitet. Bernardo Rocca (Joe Petruzzi) er gruppens trygge klippe og er på vei oppover karrierestigen. Angie Piper (Kate Kendall) er en meget samvittighetsfull og fysisk topptrent politikvinne. Oscar Stone (Ian Stenlake) er gruppens klovn, og han er et geni når det gjelder å skape nye identiteter.

NRK1 fredag kl 22.20

Australsk kriminalserie
Originaltittel: Stingers
Produksjon: Beyond Simson Le Mesurier for Channel Nine
Med Peter Phelps, Anita Hegh, Joe Petruzzi, Kate Kendall og Ian Stenlake
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 (helene.amlie@nrk.no)

Bilde
Politiagent Angie Piper (Kate Kendall) må agere prostituert i jakten på en seriemorder.