Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 15. juni 2001 kl 20.55 Niern: En midtvinternatts drøm

Romantisk komedie om

Denne gjengen skal i løpet av tre uker sette opp Shakespeares
Denne gjengen skal i løpet av tre uker sette opp Shakespeares "Hamlet" i en kirke langt ute på den engelske landsbygda.
Kenneth Branagh - vår tids kanskje best kjente Shakespeare-tolker - har regissert denne romantiske komedien rundt en teateroppsetning av Shakespeares tragedie "Hamlet". Vi møter en ulykkelig skuespiller som bestemmer seg for å sette opp "Hamlet" på egenhånd. Han har lite penger, og bare råd til skuespillere som ikke krever for høy betaling.

Joe Harper (Michael Maloney) strever både med karrieren og kjærligheten. Han har vært arbeidsledig nesten ett år. Selvtilliten får en alvorlig knekk når først kjæresten og deretter Hollywood-produsenten Nancy Crawford (Jennifer Saunders) slår hånden av ham. Bare agenten hans, Margaretta D'Arcy (Joan Collins), har fortsatt tro på ham - så vidt.

"Hamlet" på lavbudsjett
Joe Harper bestemmer seg for å gjøre et dristig forsøk på å snu lykken for seg selv. Han vil sette opp Shakespeares mest kjente tragedie "Hamlet" med seg selv i hovedrollen som den danske prinsen. Prosjektet skal han finansiere med sine siste sparepenger og et lite lån fra Margaretta.

Men budsjettet er så stramt at det ikke tillater ham å hyre inn skuespillere med Hollywood-gasjer. Joe må derfor se seg om etter rimeligere løsninger når det gjelder rollebesetningen. Han ender opp med en gruppe på seks - mildt sagt spesielle typer - som til sammen skal bekle alle de 24 rollene i stykket. Blant disse er en kvinnelig parodiker som får den viktige rollen som dronning Gertrude.

Med bare tre ukers prøvetid i en nedlagt kirke langt ute på den engelske landsbygda, strever denne underlige gjengen likevel tappert for å skape en storslått teaterforestilling med premiere i julen.

Hyllest til galskapen
"En midtvinternatts drøm" er en hyllest til all den galskapen som omgir oppsetningen av en teaterforestilling, med alle dramaene bak scenen, de uunngåelige katastrofene og de uventede triumfene.
Kenneth Branagh har som kjent også filmatisert "Hamlet" med seg selv i hovedrollen som den danske prinsen

Britisk spillefilm fra 1995
Originaltittel: In The Bleak Midwinter
Manus og regi: Kenneth Branagh
I rollene: Michael Maloney, Richard Briers, Mark Hadfield, Julia Sawalha, Joan Collins m.fl.
Pressekontakt:Anna-Marie Normann, tlf 23 04 78 53

Bilder
1. Denne gjengen skal i løpet av tre uker sette opp Shakespeares "Hamlet" i en kirke langt ute på den engelske landsbygda.
2. Skuespilleren Joe Harper (Michael Maloney) har regien og spiller selv hovedrollen.