Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 6. desember 2003 kl 20.20 Frelsesarmeens julekonsert

Julestemning i Oslo Konserthus

Halvdan Sivertsen og Hilde Hummelvoll gjør en innsats for Frelsesarmeen i år (Foto:L-P Lorentzen )
Halvdan Sivertsen og Hilde Hummelvoll gjør en innsats for Frelsesarmeen i år (Foto:L-P Lorentzen )
For sjuende gang finner Frelsesarmeens julekonsert sted i Oslo Konserthus. Hilde Hummelvoll er programleder i år som i fjor og artistene tilhører Norges A-lag: Sissel Kyrkjebø, Silje Nergård, Maria Arredondo og Halvdan Sivertsen. Sistnevnte gir ut en egen juleplate til inntekt for Frelsesarmeen i år.

Konserten er en meget sterk profilering av Frelsesarmeens arbeid, i følge markedssjef Jan Størksen. Han fremhever også viktigheten av at interne sang- og musikkgrupper her får en fin anledning til å bli sett. Frelsesarmeens hornorkester har som alltid et majestetisk lydbilde.

"Soup, Soap and Salvation"
"Suppe, såpe og frelse" er Frelsesarmeens valgspråk, og disse tre begrepene har resultert i tre bøker. Den siste kommer i år.

Boka "Frelse" setter søkelys på vår omgang med de århundregamle lastene og dydene, som ikke later til å ha tapt noe av sin styrke i vår tid. Bidragsyterne i boka er blant andre Trond Moi som tar for seg fråtsing, Eva Joly om rettferdighet og Nils Arne Eggen har et og annet å si om grådighet. I programmet leser skuespilleren Lasse Kolsrud fra boken.

NRK2 sender konserten i sin helhet julaften.

Egenprodusert underholdning
Programleder Hilde Hummelvoll
Prosjektleder Stina Greaker
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83