Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 9. mai 2004 kl 20.10 Top Gear - Tut og kjør!

Volvo, Mazda og amerikansk miljøbil

Jeremy Clarkson (venstre) og hans kolleger lever og ånder for biler og billignende farkoster. (Foto: BBC)
Jeremy Clarkson (venstre) og hans kolleger lever og ånder for biler og billignende farkoster. (Foto: BBC)
Volvos nye S60R og Mazdas RX8 settes under lupen. Det er likevel General Motors' konseptbil Hywire som stjeler showet i dette programmet.

Volvo har et litt traust image som en sikker, men kjedelig bil. Det har de tenkt å gjøre noe med, og modellen S60R er et forsøk. I følge fabrikanten skal den konkurrere mot BMWs M3. Jeremy Clarkson er litt skeptisk i utgangspunktet, og det gjenstår å se om skepsisen vedvarer etter å ha testet den.

Vi kan røpe at han uansett er mer begeistret for Mazdas RX8, som viser seg å være en sprek sportsbil med en fabelaktig dør-løsning.

Fremtidsbil
Amerikanske General Motors er en av verdens største bilprodusenter. Med konseptbilen Hywire har de forsøkt å lage en bil som kan bli vanlig i løpet av 10-20 år. Hywire har ikke pedaler, motor og en rekke andre ting man forbinder med biler. Den styres i stedet av en avansert datamaskin. Drivstoffet er saltvann, og etter forbrenningen slipper den ut vann. Meget miljøvennlig, med andre ord.

Avslutningsvis tester Jeremy Clarkson og hans menn Opels nye modell, Signum. Den har store og komfortable bakseter, men er den egentlig ikke noe annet enn en forvokst Vectra? De har det i hvert fall gøy i trehjulskjøretøyet Carver, en hollandsk blanding av motorsykkel og bil.


Innkjøpt serie fra BBC.
Programleder: Jeremy Clarkson
Produsent: Peter McCann
Presseansvarlig: Håkon M. Sverdrup , 23 04 98 41 (92 01 55 79)