Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 7. mars 2002 kl 20.00 Barmeny

Studentmat i silo

Kokkene Lars Barmen  og Andreas Myhrvld i gang på kjøkkenet i studentleiligheten. (Foto: Frode Holmgren, NRK)
Kokkene Lars Barmen og Andreas Myhrvld i gang på kjøkkenet i studentleiligheten. (Foto: Frode Holmgren, NRK)
Lars Barmen har lånt en studentleilighet i silo’n på Cuba i Oslo. Der skal han og den 21 år gamle kokken Andreas Myhrvold lage og servere mat for travle studenter.

Oppskrifter til studentfavoritter følger:

Silo-sandwich:
4 ss majones
4 ts dijonsennep
8 loffskiver
4 issalatblader
¼ agurk i skiver
½ rødløk i ringer
2 tomater i skiver
4 skiver bacon
2 kyllingbryst

Bland majones med sennep. Rist loffskivene.
Stek bacon og kyllingbryst og skjær dem i tynne skiver.
Smør sennepsmajones på 4 loffskiver og legg på salatblader, agurk, rødløk, tomater, bacon og kyllingbryst. Legg loffskiver på toppen og del sandwichene i to diagonalt.

Club-sandwich:
2 tomater
4 cm agurk
½ hode issalat
2 kyllingbryst
8 skiver bacon
3 ss majones
2 ss fløte
2 egg
12 loffskiver
16 små trespyd

Skjær tomater og agurk i skiver. Vask salatbladene og la det renne godt av.
Bland majones og fløte og rør det godt sammen.
Stek kyllingbrystene og bacon og hold dem varme.
Pisk sammen egg og stek som en tynn omelett og hold den varm.
Rist loffskivene og lag sandwich med loff nederst, majones, salat, bacon, tomat, loffskive, majones, kyllingbryst i skiver, omelett, agurk og en loffskive på toppen.
Tre trespyd gjennom sandwichene og del dem i 4 biter mellom trespydene.

Pitabrød med kveite:
400 g kveitefilet
2 ss smør
3 ss rømme
1 ts gurkemeie
1/8 ts cayennepepper
1/8 ts kanel
4 pitabrød
1 ts eddik
½ hode issalat i strimler
2 tomater i skiver
2 ss strimlet frisk basilikum
8 ringer av rødløk

Skjær kveitefileten i fingertykke strimler. Smelt smør i en stekepanne og stek kveitestykkene gylne. Krydre med salt og pepper. Varm pitabrødene i ovn i 3 minutt på 200 grader. Bland rømme med gurkemeie, cayenne og kanel. Legg issalat på pitabrødene, fordel fisken på salaten, legg på tomat, basilikum og løk og drypp over sausen. Pakk pitabrødene sammen.

Hamburger:
3 sjalottløk
1 ss olje
500 g karbonadedeig
1 dl vann
1 ss salt
1 ts hvitløkspulver
½ ts hvit pepper
½ ts malt laurbærblad
1 egg
1 ss potetmel
1 ts oregano
3 ss rømme
3 ss majones
Tabasco
4 store hamburgerbrød
4 issalatblad
8 løkringer
2 tomater i skiver

Finhakk sjalottløk og fres dem i olje i en stekepanne og avkjøl. Bland karbonadedeig i en bolle med salt, krydder, vann, egg, potetmel og sjalottløk. Lag 4 burgere og stek dem i panne i ca. 4 minutter på hver side.
Bland rømme med majones og smak til med tabasco og smør dette på hamburgerbrød. Legg på salatblad, løk og tomatskiver.
Legg på hamburgere og hamburgerbrød øverst og server.

Marinert ananas
1 hel ananas
1 grønn chili
1 rød chili
2 ts salt
1 ss sesamfrø
½ ts svart pepper
2 ss hakket frisk koriander
små trespyd

Skjær ananaskjøttet i grove terninger og legg dem i en bolle.
Kutt chili i tynne ringer og tilsett ananasen sammen med salt, svartpepper sesamfrø og koriander. Bland alt godt og la det marinere i 1/2 tim. Tre bitene på spyd og server.

Melon og marsmellows:
2 meloner
1 pose marsmellows
100 g kokesjokolade
3 ss kaffe
1 ss cognac

Del melonene og ta ut kjernene. Ta ut melonkjøttet med en skje og anrett den tilbake i skallet sammen med marsmellows. Smelt marsmellowsene med en skibrenner til de er gylne.
Smelt sjokoladen i en kasserolle sammen med kaffe og cognac og drypp over melonene.

Egenprodusert matprogram
Ved Are Fiva og Bjørn Frode Holmgren
Programleder Lars Barmen og Andreas Myhrvold
Pressekontakt Anna-Marie Normann, tlf. 23 04 78 53/ 907 75 758

Bilder
1. Kokkene Lars Barmen og Andreas Myhrvld i gang på kjøkkenet i studentleiligheten. (Foto: Frode Holmgren, NRK)

2. Pitabrød med kveite (Foto: Frode Holmgren, NRK)

3. t.v. Lars sin club-sandwich og Andreas sin silo-sandwich. (Foto: Frode Holmgren, NRK)

4. Andreas Myhrvold og Lars Barmen sjekker om de har fått med alt i handleposene. (Foto: Frode Holmgren, NRK)