Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 25. juni 2001 kl 19.30 Sommeråpent

En glassvegg mot verden


Sommeråpent satser friskt også i år, og denne gang er det NRK Underholdningsavdelingen og Petter Nome med en stab av flinke folk som har ansvaret for å lose tv-seerne gjennom sommeren. Sendingene, som er direkte, går fra lekre lokaler på Aker Brygge, med glassvegger mot sjøen og verden der ute…

Dette var også Petters store drøm, nemlig å få jobbe i et tv-studio med en svær glassvegg mot verden, der folk, vær, vind, trafikk og lys blir kulissene.

Gode medhjelpere
Sommeråpent går nesten hver kveld på NRK1 i hele sommer. Petter sitter ved roret, og han har med seg et knippe medhjelpere. Andreas Veistad, som er matjournalist i Dagbladet, er Sommeråpents sommerkokk. Marianne Tveit fra Østlandssendingen er kulturreporter og skal ta pulsen på sommer-Norge. Og Jens A. Riisnæs fra P2 skal være seernes reiseguide.

Allsidig meny
Hver uke blir det dueller mellom to personer med motstridende syn, og hver dag blir det fokus på en aktuell nyhetssak. Daglig blir det også en seerkonkurranse, en hvor- og hva-spørrekonkurranse om Norge etter 1945. Premien er irrgrønne reise-tv-er.

Mat, reise, kultur, festivaler og glamorøse personer i studio er viktige ingredienser i Sommeråpent, og gode artister skal prege sendingene..

Og selvfølgelig skal Sommeråpent lage sin egen vri på det forestående prinsebryllupet…

Rigmor Galtung og Morten Røhrt skal underholde oss fra ”Vassvika Camping”, noe de også skal gjøre i Reiseradioen. Rune Andersen skal også gi sitt bidrag i humorens tjeneste…

Viktig satsing
Sommeråpent er en viktig satsing for NRK1 i sommer. – Vi skal sørge for at det blir det ”hotteste” programmet i sommer, lover Petter Nome.

På grunn av Fotball-EM, kvinner, starter Sommeråpent kl 19.30 på første sending, men fast sendetid utover blir kl 20.55.

NRK Underholdningsavdelingen
Programleder: Petter Nome
Prosjektleder: Wenche Solum
Pressekontakt: Anne Bekkevold, 23048956

Bilder
1.Petter Nome blir programleder for Sommeråpent i år. (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
2.Marianne Tveit – frisk kulturreporter som tar pulsen på sommer-Norge! (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
3. Petter Nome blir programleder for Sommeråpent i år. (NRK-Anne Liv Ekroll)
4. Petter Nome og Marianne Tveit i Sommeråpent. (NRK-foto: Ole Kaland)