Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 25. desember 1998 kl 20.55 Frelsesarmeens julekonsert

Frelsesarmeens julekonsert

NRK1 1. juledag fredag 25. desember kl 20.55
Frelsesarmeens julekonsert

Anne Grosvold styrer konserten
Anne Grosvold skal være konferansier for Frelsesarmeens julekonsert, i år som i fjor. Konserten, som er Frelsesarmeens takk til alle sine forbindelser, blir gjestet av artister som stiller opp gratis.
Artistlisten er spennende i år. Noen av navnene er Jørn Hoel og Steinar Albrigsten, Bertine Zetlitz, Stephen Ackles, Sigmund Groven og Trang Fødsel. Det blir husorkester, Juniorgospel, Moss Gospel Compani, Templet Hornorkester og Mannssambandet.
- Vi vil forsøke å lage en stemningsfull konsert med kvalitetsmusikk. Jeg gleder meg veldig - det var så koselig i fjor og jeg ser frem til å gjøre samme jobben i år, sier Anne Grosvold.

\"Kallet\" til offiser
En sentral gjest hos Anne Grosvold blir Øyfrid Kristiansen fra Frelsesarmeen Mo i Rana. Hun er 25 år og vokste opp i en søskenflokk på seks. Alle barna begynte på søndagsskolen og etterhvert i andre aktiviteter i Frelsesarmeen. Så utdannet hun seg som bokbinder, men ble \"kallet\" til å bli offiser i Frelsesarmeen. Hun begynte i 1994 på offisersskolen i Asker og fikk etter endt utdanning ordre som assistent på korpset i Tromsø. Så ble hun barne- og ungdomsoffiser for Frelsesarmeen Nord- Norge. Øyfrid Kristiansen er nå ansvarlig for Frelsesarmeens arbeid i Rana. I høst startet de et barnegospelkor hvor det nå er 30 medlemmer. Korpset har samlet inn julegaver og sko til Moldavia.
- Jeg ønsker å være med å gi omsorg til hele mennesket, og det er moro å se at så mange andre også ønsker å støtte hverandre, sier hun før sitt besøk i Konserthuset.
Juleevangeliet med Lasse Kolstad
Det blir selvfølgelig religiøse ritualer, blant annet innledende bønn og til slutt velsignelse. Lasse Kolstad skal lese juleevangeliet og konserten avsluttes med allsang av \"Deilig er jorden\".
NRK1 fredag kl. 20.55

Fra Konserthuset i Oslo
Ved Liv Ørsted og Roald Øyen
Konferansier: Anne Grosvold
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavdeling: Anne Bekkevold, 23 04 89 56