Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 27. september 2006 kl 21.45 House

Arven

House: Doktor House får inn en ung pasient som viser symptomer på blant annet multippel sklerose. Foto: NBC/Universal
House: Doktor House får inn en ung pasient som viser symptomer på blant annet multippel sklerose. Foto: NBC/Universal
Et foreldrepar dukker opp på sykehuset og hevder de har en avtale med doktor House angående sin sønn. De viser frem et brev fra House som bekrefter timeavtalen. Legen går med på å se sønnen selv om han aldri har sendt brevet.

Sønnen er 16 år gammel og opplever dobbeltsyn og forferdelige mareritt om natten. House tenker umiddelbart på posttraumatisk stress og seksuelle overgrep. Unggutten Dan forteller at han spiller lacrosse og at han nylig fikk et hardt slag i hodet med en kølle.

Men idet gutten skal dra, oppdager House at det rykker til i det ene beinet hans. Det blir bestemt at Dan må innlegges for nærmere undersøkelser – blant annet en MR av hodet.

Arvelig sykdom?
House gjør et veddemål med doktor Forman om at faren ikke er Dans biologiske far, men likevel kan de ikke utelukke genetiske årsaker til symptomene Dan viser.

Om serien
Doktor House er mannen som håndterer håpløse medisinske tilfeller som andre leger gir opp. Sammen med sitt team av unge, geniale leger tar han fatt på utfordringene med ofte uortodokse metoder. I den nye serien "House" er det uvanlige sykdommer som er "skurken" i dramaet, og helten vår er en kontroversiell og respektløs lege som ikke stoler på noen – aller minst pasientene sine.

Doktor Gregory House mangler fullstendig sosiale antenner og vil helst unngå personlig kontakt med pasientene for enhver pris. Likevel nyter han stor respekt som diagnostiker innen smittsomme sykdommer. Han elsker utfordringen ved å stå overfor et nytt, tilsynelatende uløselig medisinsk puslespill.

I rollen som doktor House møter vi briten Hugh Laurie, kjent blant annet fra barnefilmene "Stewart Little". Han er legesønn og har litt dårlig samvittighet over å bli "betalt mer enn sin far for å prøve å være en uekte versjon av ham".

Jesse Spencer som spiller legen Robert Chase, er også legesønn i virkeligheten.

Ellers på rollelisten står Lisa Edelstein (Ally McBeal), Robert Sean Leonard (Dead Poets Society), Jennifer Morrison, Omar Epps (Akutten, Skrik 2), og Sela Ward (Søstre, Once and Again).

Amerikansk dramaserie 2005
Produsert av NBC Universal
Originaltittel: Paternity
I rollene: Hugh Laurie (Gregory House), Jennifer Morrison (Allison Cameron), Jesse Spencer (Robert Chase), Lisa Edelstein (Lisa Cuddy), Omar Epps (Eric Foreman), Robert Sean Leonard (James Wilson) og Sela Ward (Stacey Warner).
Regi: David Shore
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, 23 04 98 41/909 55 364