Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 28. januar 2013 kl 21.30 Hvem tror du at du er?

Sannheten om ryktene


Hva skjuler seg bak ryktene om noen av Ingrid Lorentzens formødre? Ballettsjefen ved Den Norske Opera søker svar.

Ingrid Lorentzen har selv opplevd hvordan motstand og mistro kan gjøre veien for en høyreist ballettdanser fra Trøndelag tøff og hard. Men kan det sammenlignes med det enkelte av kvinnene på hennes morsside har opplevd?

Arven fra oldemor
Ingrid starter på landsbygda i Stjørdalen nord for Trondheim, på gården der hennes oldemor bodde. Opplysninger om oldemoren fører Ingrid ut på en reise som vil gi henne en helt ny historie å fortelle sin egen datter, Alva, på fem år.

Om serien
I denne serien forsker åtte kjente, norske personer på slekten sin for å finne ut hvem deres forfedre var og hva slags liv de levde. Under innspillingen blir de bedre kjent med Norges historie, sine forfedre – og seg selv.

De neste ukene får vi bli med komiker og skuespiller Linn Skåber, mesterkokk Eyvind Hellstrøm, musiker Jan Eggum, skihelt Vegard Ulvang, skuespiller Kari Simonsen, ballettsjef Ingrid Lorentzen, og eks-politiker Thorvald Stoltenberg i deres jakt på slekten og røttene sine.
De andre personene du møter i serien er mesterkokk Eyvind Hellstrøm, komiker og skuespiller Linn Skåber, artist Hanne Krogh, musiker Jan Eggum, skihelt Vegard Ulvang, skuespiller Kari Simonsenog eks-politiker Thorvald Stoltenberg.

Produsert av Monster Entertainment AS
Prosjektsjef NRK: Marie Sjo
Produsent: Jan Egil Ådland
Presseansvarlig: Sarah Jordanson Fauske, tlf: 41506747.
TV- seere bes henvende seg til Publikumsservice, tlf 815 65 900.