Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 25. juli 2009 kl 23.00 Dokusommer: Du tror det du ser

Mysteriet UFO

Millioner av mennesker verden over mener UFOer eksisterer. Så mange som annenhver amerikaner tror på dem. I denne dokumentaren tar den anerkjente journalisten Peter Jennings for seg fakta og myter rundt UFOer, UFO-observasjoner og UFO-kidnappinger.

Det er et stort mysterium, og mye står uutforsket når det gjelder UFOer. Likevel blir historier fra folk som mener de har sett UFOer, ofte latterliggjort eller oppfattet som useriøse.

150 intervjuer
I denne dokumentaren tar Peter Jennings en titt på UFO-historiene, og som journalist går han fram med en sunn dose skepsis og åpne forventninger. Etter omtrent 150 intervjuer med forskere og vitenskapsmenn, politietterforskere, skeptikere og vanlige mennesker som hevder å ha sett uidentifiserbare flygende objekter, sitter han igjen med flere uoppklarte spørsmål.

Nye og gamle historier
Programmet tar for seg en rekke ulike hendelser, fra den første berømte UFO-observasjonen gjort av Kenneth Arnold i 1947, til nyere historier fra vår tid. Vi får høre om episoden da 16 ansatte ved en flybase i Nord-Dakota og mannskapet på et B-52 bombefly observerte et uidentifisert flygende objekt nær flybasen i oktober 1968. Episoden da et hundretalls personer observerte en triangulær flygende gjenstand i bevegelse over byen i Phoenix, Arizona, mars 1997 og hvordan fem politioffiserer uavhengig av hverandre i januar 2000 rapporterte om en lavtflygende maskin som stille beveget seg over himmelsen, er andre episoder som utforskes.

Dokumentaren har vært sendt tidligere.

Amerikansk dokumentar
Produsert av PJ Productions and Springs Media for ABC News (2005)
Regi: Mark Obenhaus og Tom Yellin
Original tittel: Peter Jennings reports: UFOs - Seeing is Believing
Pressekontakt: Anja Nylund Hagen, tlf: 23 04 40 79 / 911 64 716
Publikum bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900