Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 7. august 2005 kl 14.30 Dudley Do-Right

Tegnefilm blir levende

Brendan Fraser som den godlynte, men enkle Dudley Do-Right (Foto: Doane Gregory)
Brendan Fraser som den godlynte, men enkle Dudley Do-Right (Foto: Doane Gregory)
Filmen er basert på en klassisk, animert tv-serie, og handlingen foregår i en fredelig liten landsby, Semi-Happy Valley, høyt oppe i de kanadiske rockies

Dudley Do-Right (Brendan Fraser) er medlem av The Royal Canadian Mounted Police. Han lar aldri sin mangel på intelligens stå i veien for besluttsomhet og lojalitet når det gjelder å fakke skurken.

Dudleys overordnede, inspektør Fenwick (Robert Prosky), har en mild overbærenhet med Dudleys entusiastiske ubehjelpelighet, og Dudley på sin side er svært betatt av inspektørens datter Nell (Sarah Jessica Parker). Nell har bosatt seg i Seattle etter å ha vært på en lengre reise, men nå er hun på besøk hos faren som hun ikke har sett på en stund.

Men hvor lenge var Adam i paradis? Skurken Snidely Whiplash (Alfred Molina) lurer i buskene, og han har bestemt seg for å overta Semi-Happy Valley for alt det er verdt. Snideley sender Dudley inn i skogen for å lete etter vampyrer, og i mellomtiden planter Snidely gullklumper i nærmeste elv. En prospekter (Eric Idle) får øye på dem, og snart går ryktet om at det fins gull i Semi-Happy Valley.

Landsbyens økonomi blomstrer når håpefulle gullgravere strømmer til stedet, og ikke bare blir Snidely byens rikeste borger - Semi-Happy Valley bytter navn til Whiplash City. Snidelys berømmelse og rikdom gjør inntrykk på Nell, mens Dudleys jakt på vampyrer fører til at inspektør Fenwick gir ham sparken. Dudley skjønner imdlertid i tide at noe er galt, og han bestemmer seg for å avsløre Snidely og bringe ham for retten.

Om filmen
Regissøren Hugh Wilson hadde både manus og regi på den første "Politiskolen"-filmen, og "Dudley Do-Right" er den andre filmen han har gjort med Brendan Fraser. Den første var "Blast From the Past".

"Dudley Do-Right" kaller nok mer på smilet enn på latteren med alle sine ordspill og doble betydninger, og Brendan Fraser er perfekt i rollen som den godlynte, men åpenbart mindre begavede politimannen Dudley.

Amerikansk komedie (1999)
Originaltittel: "Dudley Do-Right"
Med Brendan Fraser, Sarah Jessica Parker, Alfred Molina, Eric Idle, Robert Prosky
Regi: Hugh Wilson
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78