Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 6. januar 2013 kl 20.15 Tore på sporet

Vil Tanya finne faren sin?


Et lite bilde, et fornavn og beskjed om at han visstnok er fra Norge. Slik starter det første mysteriet i den nye Tore på sporet-serien. I åtte programmer får vi være med programleder Tore Strømøy på jakt etter slekt over hele verden.

35 år gamle Tanya Williamson er født og oppvokst hos adoptivforeldre i Melbourne i Australia. Da hun bestemte seg for å finne sin biologiske mor, så hun for seg et møte der moren ville klemme henne og si at hun hadde savnet henne hele livet. At hun hadde tenkt på henne hver bursdag.

Møtet ble ikke særlig varmt, og det ble ingen klemmer. Da Tanya spurte moren hvem hennes biologiske far var, fikk hun etter hvert navnet "Harald", et lite bilde av en mann med skjegg og beskjed om at han var fra Norge. Moren lovet flere opplysninger siden, men det skjedde aldri.

Selv om Tanya forsøkte alt hun kunne for å finne spor etter "Harald", var og ble han borte.

Først da hun møtte norskfødte Kari Berry og ble tipset om å sende saken til tv-programmet Tore på sporet i Norge, begynte ting å skje.

I det første programmet i den populære tv-serien får seerne bli med i et drama fra virkeligheten når programleder Tore Strømøy bestemmer seg for å prøve å finne Tanyas biologiske pappa.

Om serien
Tore på sporet gikk på tv første gang våren 1996, og har vært en av NRKs største tv-suksesser. Totalt har nesten 63 millioner sett Tore på sporet gjennom årene.

NRK Tyholt
Programleder: Tore Strømøy
Presseansvarlig: Sarah Jordanson Fauske Tlf: 41506747
TV- seere bes henvende seg til Publikumsservice, 815 65 900