Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 10. november 2008 kl 23.15 Dalziel og Pascoe

Baywatch i Yorkshire

Dalziel (Warren Clarke, foran) er permittert, Pascoe (Colin Buchanan) liker det ikke.
Dalziel (Warren Clarke, foran) er permittert, Pascoe (Colin Buchanan) liker det ikke.
Efrona Davis pleide å underholde for gjestene i Wayland Bay feriesenter på Yorshire-kysten. Nå er hun funnet død på badestranden. Pascoe får saken fordi Dalziel har røket uklar med politisjefen.

Den døde hadde fått jobben som entertainer på feriesenteret fordi hun var stjerne i dokusåpen "Wayland Baywatch" på tv. Der var hun publikums yndling og uke etter uke ble hun stemt inn som seernes favoritt.

Tatt av saken – igjen
Normalt hadde dette vært en sak for sjefetterforsker Dalziel, men han er for tiden permittert på grunn av uoverensstemmelser med sin kvinnelige overordnede, politisjef Lawrence. Dessverre lot han sinnet løpe av med seg da han forsøkte å presse en mannlig mistenkt i en bortføringssak til å fortelle hvor en ungjente kunne være gjemt.

Under etterforskningen i Efrona Davis-saken blir Pascoe mer og mer frustrert av sin assistent, overinspektør Hawes. Pascoe vil ha Dalziel tilbake på laget, og han tenker å gjøre noe med det.

Om serien
Sjefetterforsker Andrew Dalziel og førstebetjent Peter Pascoe jobber på en politistasjon i Yorkshire. De to politimennene er svært forskjellige, og mange vil nok se dem som et pussig par. Men forbrytere har grunn til å være engstelige når de to blir satt på saken.

Dalziel har årelang erfaring, er direkte og likefram og kjenner alle mulige snarveier og triks som kan lette etterforskningen. Han lever usunt og har et spesielt nært forhold til alkohol. Pascoe er universitetsutdannet, liker å gjøre ting etter boka og har store ambisjoner. Han har et forhold til Ellie.

Tv-serien er basert på den engelske kriminalforfatteren Reginald Hill sine bøker.

Britisk kriminaldrama (1996)
Originaltittel: Dalziel & Pascoe (Series 8)
Kveldens episode: The Price of Fame (3+4:8)
Produsert av: BBC Worldwide
I de viktigste rollene: Warren Clarke, Colin Buchanan, David Royle og Susannah Corbett
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900