Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 21. mars 2008 kl 22.20 Film: Krigeren og keiserinnen

Et kjærlighetseventyr

Simone
Simone "Sissi" (Franka Potente) og Bodo (Benny Fürmann). (Foto: Frank Griebe)
Hvis Sissi hadde gått over veien noen få sekunder senere, ville hun ikke blitt overkjørt av en lastebil. Hvis ikke ulykken hadde skjedd , ville Bodo og Sissi aldri ha møtt hverandre.

Hvis ikke Otto var blind, ville han ikke to måneder senere husket skrittene, og Sissi ville antakelig ikke funnet igjen Bodo. Og: Hvis ikke Sissi hadde vært døden nær, ville hun kanskje ikke lært å leve og elske.

Kveldens film er blanding av flere genre, og både kjærlighet og spenning er ingredienser.

Hvem er redningsmannen?
Sissi (Franka Potente) jobber på et psykiatrisk sykehus i utkanten av byen Wuppertal i Tyskland. På vei til banken med en av sykehusets pasienter blir hun overkjørt av en lastebil. Der blir hun liggende uten å kunne bevege seg eller puste.

Ikke så langt fra ulykkesstedet møter vi den småkriminelle eks-soldaten Bodo (Benno Fürmann). Han har stjålet varer fra en liten butikk, og kryper under den samme lastebilen for å gjemme seg. Der finner han Sissi og redder livet hennes. Deretter forsvinner han uten ønske om å vedkjenne seg redningsdåden.

Når Sissi blir utskrevet fra sykehuset, klarer hun ikke å leve videre uten å finne ut hvem som reddet henne. Hun vil vite om det uvanlige møtet under lastebilen var skjebnebestemt eller tilfeldig. Hun vil også om livet hennes er i ferd med å ta en ny retning, og om den fremmede redningsmannen er en del av det.Tysk romantisk drama (2000)
Originaltittel: Der Krieger und die Kaiserin
Produsert av X Filme Creative Pool
Regi Tom Tykwer
I rollene: Franka Potente, Benny Fürmann, Joachim Król, Lars Rudolph, Melchior Beslon og Jürgen Tarrach
Kontaktperson: Berit Ekholdt, tlf 23 04 94 50 / 99 79 77 43
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900
info@nrk.no