Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 søndag 29. juni 2008 kl 21.10 Hovedscenen: Berlinfilharmoniens sommerkonsert fra Waldbühne

Rapsodi i skogen

Hovedscenen: Berlinfilharmoniens sommerkonsert fra Waldbühne: Rapsodier i skogen på Berlinerfilharmoniens årlige utendørskonsert. (Foto: EuroArts)
Hovedscenen: Berlinfilharmoniens sommerkonsert fra Waldbühne: Rapsodier i skogen på Berlinerfilharmoniens årlige utendørskonsert. (Foto: EuroArts)
En aften med skjønn musikk fra den vakre Waldbühne i Berlin, beliggende i en skog utenfor byen og med Berlinfilharmonikerne på podiet. Arild Erikstad kommenterer konserten i "Hovedscenen".

Til fjor årets utendørskonsert med Berlinfilharmonikerne hadde sjefdirigent Sir Simon Rattle valgt rapsodier som tema. "Spansk rapsodi" av Ravel åpner rekken, Delius’ engelske rapsodi "Brigg Fair" følger og den britiske pianisten Stephen Hough tolker Rakhmaninovs rapsodi over et tema av Paganini.

Wenzel Fuchs, soloklarinett
Berlinerfilharmonikernes soloklarinettist Wenzel Fuchs trår til i "Rapsodi for klarinett" av Debussy. "Slavisk rapsodi nr. 1" av Dvorak og Enescus "Rumensk rapsodi nr. 1" avslutter rekken. I tillegg får vi et utdrag av Prokofjevs opera "Kjærligheten til tre appelsiner".

Programmet er sendt tidligere

Tysk musikkprogram (2007)
Originaltittel: "Waldbühne 2007: Rhapsodies"
Produsert av: EuroArts Music International GMBH
Kontaktperson: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
Steinar Dahl
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900
info@nrk.no