Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 22. september 2011 kl 22.00 Lydverket

Eksklusiv premiere med Sivert Høyem


I høstens aller første episode av Lydverket treffer du Jay-Z, Florence + the Machine og Linkin Park. Sivert Høyem er på besøk med sin splitter nye singel, og vi ser tilbake på seks viktige uker i ’91.

Høsten 1991 satte dype spor i rockehistorien. I løpet av seks uker skulle Metallica, Nirvana, Pearl Jam og Red Hot Chili Peppers hver på sin måte, med hver sitt album, forandre rocken. Med nesten 100 millioner plater ble de fire amerikanske bandene ble skutt opp i rockens elitedivisjon. Hvordan forandret de musikken?

Hiphop + indie = sant
Samarbeid mellom rappere og indieartister har eksplodert de siste årene. Verdens største hiphop- navn trekker med seg små indiepop- prosjekter i de merkeligste konstellasjoner. Men hvorfor nå? Og hvorfor har artistene så stor suksess med dette?

Lydverket har møtt blant andre Jay-Z, Big Boi, DJ Quik, Tinie Tempah, Linkin Park og Florence + the Machine.

Sivert Høyem
Med sin dype, særegne vokal har Sivert Høyem vært en av Norges viktigste vokalister og låtskrivere siden sin tid i Madrugada. Denne høsten kommer han med sitt fjerde soloalbum, og i den anledning gjester han Lydverket for å ha premiere på sin nye singel.

Egenprodusert musikkprogram 2011
Programleder: Asbjørn Slettemark
Pressekontakt: Sarah Jordanson Fauske, tlf: 415 06 747/ 23 04 40 64
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf: 815 65 900 info@nrk.no