Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 23. mars 2005 kl 21.20 Niern: Dei kallar meg Trinity

Humørfylt spaghetti-western

Vagabonden Trinity spilles av Terence Hill og hans bror sheriffen av Bud Spencer.
Vagabonden Trinity spilles av Terence Hill og hans bror sheriffen av Bud Spencer.
"Dei kallar meg Trinity" er en annerledes spaghetti-western med slagkraftig humor. I stedet for bloddryppende nærbilder får man se en parodi over slåsskjemper og pistolmenn i det berømte Ville Vesten.

"Dei kallar meg Trinity" forteller om vagabonden Trinity (Terence Hill) som tar livet med stor ro - det vil si når han ikke slåss eller demonstrerer sin fenomenale skyteteknikk. Han ankommer en småby der broren har overtatt som sheriff på helt spesielle betingelser.

Sammen tar brødrene opp kampen mot den sterke mann i byen og hans undersåtter, som gjerne ser at gudfryktige nybyggere i distriktet drar sin kos. En meksikanerbande er også med og gjør livet surt for de slåssglade brødrene. De to brødrene kommer også ofte på kant med hverandre. Men hvis det er noe de kan enes om, så er det hvis noen skal ha bank. Og det er det titt og ofte....

Slagkraftig humor
Regissøren har bevisst lagt vekt på overdrivelser i de mest outrerte former uten å måtte ty til ketchupen. Mest foregår kampen på tørre never, og som oftest i temmelig gemyttlige former selv om verken sheriffbrødrene eller deres motparter legger fingrene imellom. De som setter pris på slagkraftig humor, vil utvilsomt få seg mang en god latter i selskap med Trinity og hans bror.

Ny westerngenre
"Dei kallar meg Trinity" skapte en helt ny westerngenre og ble en suksess både hos anmeldere og publikum da filmen hadde premiere i 1970. Hva er så årsaken til at den slo så godt an? Den er spennende, og sjelden har man sett så stort og festlig slagsmål som det mellom mormonerne og de skurkaktige heltene på den ene siden og de vaskeekte slynglene på den andre. Men det er nok likevel selvironien og komikken som gjør utslaget.Italiensk spillefilm fra 1970
Originaltittel: Lo Chiamavano Trinità (They call me Trinity)
Manus og regi: E.B. Clucher
I rollene: Bud Spencer, Terence Hill og Gisela Hahn
Pressekontakt: Anna-Marie Normanntlf. 23 04 78 53