Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 22. mai 2010 kl 21.10 Louis Theroux hos en hatet familie

Mest hatet

Louis Theroux hos en hatet familie: - Hva er det med denne familien, undrer Louis Theroux (på stolen). (Foto: BBC Worldwide)
Louis Theroux hos en hatet familie: - Hva er det med denne familien, undrer Louis Theroux (på stolen). (Foto: BBC Worldwide)
BBC-journalisten Louis fortsetter sine utflukter blant bisarre landsmenn. Nå avlegger han USAs mest forhatte familie et besøk.

Storfamilien Phelps (71 medlemmer) i delstaten Kansas er lite populære. Så legger familiemedlemmene heller ikke skjul på sine outrerte meninger. Som opinionsdannere er de mer enn kontroversielle, på et par av plakatene som henger utenfor huset deres i Topeka kan du lese:

"Takk Gud for 11. September".

"Gud ler når en homse dør".

Heltids-hets
Disse bisarre menneskene driver heltids-hets for å dytte sine meninger på andre. "Takk Gud for alle døde soldater" er et annet av deres slagord. Og de kvier seg ikke for å dukke opp i begravelsen til hjemsendte soldater fra krigen i Irak og "messe" fram sitt budskap.

Verken hoggtenner eller slim
Utrolig nok er det virkelige mennesker Louis Theroux møter hjemme hos Phelps. Det tyter verken hoggtenner eller grønt slim ut av munnen på dem. Fred Phelps er en kjærlig gammel bestefar og ektemann som ser etter sine barnebarn, og som hjelper døtrene Shirley og Margie så godt han kan.

Mot-aksjoner
En gang da Phelps-familien skulle begrave en av sine egne, kom det tre tusen mennesker og gjorde det utrivelig for dem. Bilene deres ble ramponert. Noen ble banket opp.

Det gløder på telefonlinjene inn til Phelps-huset. Og de har mottatt bombetrusler.

Ikke usympatiske
I programmet innrømmer Louis Theroux at det var en hard påkjenning å bo noen dager sammen med familien Phelps. Men enkeltvis var de på ingen måte usympatiske. Det var som gruppe at han fikk dem i halsen.

Programmet er sendt tidligere.

Britisk dokumentarserie i tre deler (2007)
Originaltittel: Louis Theroux
Kveldens episode: Louis Theroux: The Most Hated Family i America
Produksjon: BBC Worldwide
Kontaktadresse for presse: Presse, tlf 414 28 800
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900 info@nrk.no