Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 27. februar 2002 kl 22.00 Faktor: Faktor: "The World" - de rikes verden

Sjøsatt overdådighet

Vi går om bord! Et luksusskip som ikke har sin make noe sted er i disse dager ferdigstilt ved Fosen mek. i Trøndelag. Et symbol på rikdom og lykke – eller er dette et
Vi går om bord! Et luksusskip som ikke har sin make noe sted er i disse dager ferdigstilt ved Fosen mek. i Trøndelag. Et symbol på rikdom og lykke – eller er dette et "dårenes skip"? (Foto: NRK)
Dette er ”boligblokka” som skaper bølger. Ikke akkurat et hjem for deg og meg, men for de aller rikeste av de rike. De som foretrekker å reise verden rundt – uten å måtte forlate sin egen stue.

”The World of Residensea” ferdigstilles i disse dager ved Fosen Mekaniske Verksteder i Trøndelag. Et leilighetsskip bygd for en overdådig livsstil og med hjemlig balkong og utsikt mot all verdens severdigheter. Det er hva som venter rikingene som etter hvert kjøper seg bolig om bord i denne helt spesielle farkosten.

NRKs ”Faktor” har fulgt hele byggeprosessen på nært hold. Dermed sikres også de av oss som ikke har tykk nok lommebok til å kjøpe oss inn, et innsyn i luksusen: 110 leiligheter, 88 gjestesuiter – og 350 personer til å pleie eiernes mange behov for oppvarting. Det hele til salgs for investorer som har mer enn 40 millioner kroner i formue.

Er ”The World” et bilde på trivsel og vellykkethet, eller er det et ”dårenes skip”, slik kritikere hevder? ”The World” skaper bølger – både før, under og etter ferdigstillelsen.

Egenprodusert dokumentar
Regi: Bjørn Stuevold
Prosjektleder: Cathrine Wik
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23049841, mob: 93046697

Bilder
1 Vi går om bord! Et luksusskip som ikke har sin make noe sted er i disse dager ferdigstilt ved Fosen mek. i Trøndelag. Et symbol på rikdom og lykke – eller er dette et ”dårenes skip”? (Foto: NRK)

2 Ola Harsheim fra fjellbygda Skjåk er kaptein på luksusskipet. Han har fulgt hele byggeprosessen for å sikre at investorene får det de betaler for. (Foto: NRK)