Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 mandag 6. september 2004 kl 21.15 Niern: En vampyrs bekjennelser

Stjernespekket vampyrfilm

Tom Cruise spiller vampyren Lestat og Brad Pitt har rollen som Louis
Tom Cruise spiller vampyren Lestat og Brad Pitt har rollen som Louis
Vampyren Lestat er tidløs, uten alder, i en verden uten ende, i et liv som aldri tar slutt, død, men ikke borte. Lestat flyter gjennom historien på en elv av blod, som sikrer hans eksistens. Når han ønsker det, belønner han sine ofre med evig liv, enten de vil eller ikke. Tom Cruise er Lestat. I andre roller ser vi Brad Pitt og Antonio Banderas.

På slutten av det 18. århundre kommer en dødelig mann inn i Lestats verden. Louis de Ponte du Lac er fortvilet over å ha mistet sin elskede kone og sin lille datter. I den trykkende heten i et bosettingsområde nær New Orleans er luften tykk med forvarsler og løfter om ujordisk begjær og grenseløse redsler. Her møtes Louis og Lestat.

To hundre år senere, i San Francisco i slutten av det 20. århundre, bestemmer Louis seg for å fortelle sin historie, en vampyrs historie om begjær, kjærlighet, lengsel, sorg og ekstase, til en ung reporter. Historien er senere blitt kjent som "En vampyrs bekjennelse". Foruten Tom Cruise som Lestat ser vi Brad Pitt i rollen som Louis og i andre roller Antonio Banderas, Kirsten Dunst, Stephen Rea, Christian Slater og Domiziana Giordano.

Amerikansk produksjon
Originaltittel: "Interview with the Vampire"
Med Tom Cruise, Brad Pitt og Antonio Banderas
Pressekontakt Inger Larsen tlf: 23 04 74 83