Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 4. april 2003 kl 19.55 Venneprøven

Scenens glade jenter og gutter

Jon Skolmen og Kari Simonsen stiller med hvert sitt vennelag hos programleder Hilde Hummelvoll (midten) (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Jon Skolmen og Kari Simonsen stiller med hvert sitt vennelag hos programleder Hilde Hummelvoll (midten) (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Hilde Hummelvolls gjester denne gangen er Kari Simonsen og Jon Skolmen. Begge to er velkjente skuespillere og entertainere fra film, scene og tv. Kari har alliert seg med to venner fra teaterbransjen, Kjersti Døvigen og Geir Kvarme. Jon har tatt med seg kollega Tor Erik Gunstrøm og klesdesigneren Kåre Lunde.

Skuespilleren Geir Kvarme, på Kari Simonsens lag, har spilt i tv-seriene "Fredrikssons fabrikk" og "Nr. 13". Nå er han aktuell i Riksteatrets forestilling "Arsenikk og gamle kniplinger". Kari og Geir snakker mye med hverandre på telefon.

Kjersti Døvigen og Kari Simonsen er fortsatt venninner, selv om Kjersti har bodd i London de siste 20 årene. Kjerstis lidenskap er hunder. På eiendommen utenfor London har hun 12 hunder av typen grand danois.

Jon Skolmen har mange venner, men i kveld har han nøyd seg med å ta med seg to. Tor Erik Gunstrøm, markant medlem av gruppen Dizzie Tunes, og Jon møttes under en revy i Tønsberg i 1980.

Kåre Lunde er klesdesigner, og driver showroom-butikken "Made on Earth" på Frogner i Oslo. Jon og Kåre møttes for 18 år siden, da Jons kone, Kirsti, delte verksted med Kåre. Ifølge Jon er Kåre en "snill og beskjeden mann".

Om serien
Hilde Hummelvoll leder "Venneprøven" fredager kl 19.55. Ukentlig møtes to lag som skal konkurrere mot hverandre. Hvert lag består av en kjent person som har med seg to venner, og de skal svare på spørsmål som for eksempel: "Hvem bruker mest tid foran speilet?" Eller: "Dere ser på bryllupet til kronprins Haakon og Mette-Marit – hvem blir mest rørt?" Har alle tre på laget samme svar, får de poeng.

Det er også flere typer konkurranser i programmet, blant annet syngekonkurranse, lyvekonkurranse og kunnskapskonkurranse.

Premiene er ikke de mest luksuriøse, men desto mer morsomme. Beversafari i Nordmarka og handletur til Svinesund er noe av det Hilde kan by på til vinnerne.

Gil Bonden og bandet hennes, BoogaBoys, blir fast musikalsk innslag i "Venneprøven".

Egenprodusert underholdning
Programleder Hilde Hummelvoll
Prosjektleder Anne Torjusson Diesen
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 ()