Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 torsdag 6. april 2000 kl 21.00 Ekte kvinnfolk

Ekte kvinnfolk (t)


NRK2 torsdag 6. april kl 21.00
Ekte kvinnfolk (1:7) Seriestart!

Venninnegjeng på fem

I kveld møter vi de fem venninnene Susie, Mandy, Janet, Anna og Karen. Året er 1997, og det er 20 år siden de satt sammen på skolebenken. Venninnenes liv er radikalt forandret siden 1977. Den gang visste de ikke så mye om hva livet hadde å by på.


Susie (Michelle Collins) bor hjemme hos foreldrene sine mens hun forbereder bryllupet med sin kjære Joe. Familien har ventet lenge på at hun skal finne seg en mann, og det har vært stor skepsis til hennes ville liv. Det blir ikke særlig bedre når et sett pornobilder av henne selv og en mann ved navn Max dumper ned i posten. Susie blir redd, men nekter å la seg presse av mannen som krever en stor pengesum for å tilintetgjøre bildene.

Mandy (Pauline Quirke) er gift med Pete og har to tenåringssønner, Luke og Jason. Mandy føler seg oppbrukt av familien som bare krever og krever, og ikke gir noe tilbake. Kjærligheten blomstrer ikke akkurat lenger mellom henne og mannen, og Mandy begynner for alvor å tenke på hvilke muligheter hun har til å gjøre noe ut av livet sitt.

Janet (Gwyneth Strong) og kjæresten Steve har lenge prøvd å få barn, uten resultat. Janet har bestemt seg for å prøve en behandling mot barnløsheten, men Steve er ikke så interessert i å gjøre det samme. Uenigheten ender med en voldsom krangel, og Janet drar på jobb, fortvilet og med nervene på høykant. Hun arbeider på et sosialsenteret, neppe det enkleste stedet å være akkurat denne dagen.

Anna (Frances Barber) er en høyt respektert journalist i et dameblad i New York, men har akkurat fått sparken fra en toppjobb på grunn av en affære med en fotograf, Callum. Hun er nå på jakt etter jobb i London, og blir innkalt til jobbintervju. Det viser seg imidlertid at dette ikke er et jobbintervju, tvert i mot er det en av Annas rivaler som graver etter sladder.

Karen (Lesley Manville) er lærer på videregående skole, og hun bor sammen med kjæresten Chris. Chris er jente, noe Karen hittil ikke har fortalt sine fire venninner. Nå er de begge invitert i Susies bryllup, og Karen lider store kvaler. Skal hun fortelle om Chris?

Første episode
De fem venninnene skal tilbringe den siste natten sammen før Susies bryllup. Selv om det er gått mange år siden de sist var samlet, finner de raskt tonen, og snart går praten ivrig rundt bordet. De fem snakker om alt fra gleder til sorger, og latteren sitter løst. En del vitser rundt de lesbiske gjør Karen ukomfortabel, noe som også fører til at hun ikke klarer å fortelle dem sannheten om Chris. Etter restaurantbesøket drar de videre til en mannlig strippeklubb, og alkoholen flyter. Det gjør sitt til at kvelden får uante følger...

NRK2 torsdag kl 21.00

Bilde
De fem venninnene Karen, Mandy, Susie, Anna og Janet 20 år etter. (Foto: BBC)

En britisk produksjon
Originaltittel: Real Women
I rollene: Pauline Quirke, Frances Barber, Michelle Collins, Lesley Manville og Gwyneth Strong.
Pressekontakt i Fjernsynets informasjonsavdeling: Sabine Hammari, tlf. 23 04 99 18