Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 tirsdag 16. september 2008 kl 21.25 Hairy bikers kokebok

Saken er meze!

Hairy Bikers kokebok (3): Si og Dave i det tyrkiske Kappadokia, der en velkomponert meze er like storslått som fjellandskapet rundt dem. (Foto: BBC Worldwide)
Hairy Bikers kokebok (3): Si og Dave i det tyrkiske Kappadokia, der en velkomponert meze er like storslått som fjellandskapet rundt dem. (Foto: BBC Worldwide)
De trente motorsykkel-kokkene Si og Dave vet hvordan de skal unngå turiststedenes fallgruver, som i Tyrkia også kan inkludere kjøkkenet. De forlater kysten, tar seg innover i landet, inn i det virkelige Tyrkia. Her får de oppleve det ottomanske kjøkken.

Arven etter det ottomanske kjøkken gir Si og Dave en uforlignelig matopplevelse. De to er kommet til høyslettene øst for Taurus-fjellene, til regionen Kappadokia der det går i retten meze. Et velkomponert måltid, like storslått som fjellandskapet rundt dem.

Hos baklava-mesteren
En kjent bakermester gir oss innsikt i hemmelighetene bak dessertkaken baklava. Den består av mange slags nøtter, honning og papirtynne lag av deig. Deretter setter de kurs mot den delen av Tyrkia som grenser mot Syria – mer følger i neste kapittel av Hairy Bikers tyrkiske kokebok.

Mer om serien
Hairy Bikers – to hårete mc’ere – futter i vei på hver sin engelske motorsykkel og finner fram til god mat, spennende plasser og mye moro. Vi har tidligere fulgt Si og Dave på kryss og tvers i Europa og Afrika.

Resultatet av reisingen og matinteressen er blant annet at Si og Dave har kreert flere kokebøker.
I den andre serien BBC har laget med dem, skal vi til Vietnam, Tyrkia og Mexico.

Britisk dokumentarserie (2006)
Originaltittel: The Hairy Bikers' Cookbook, serie 2
Produsert av: BBC Worldwide
Kontakt i Programinformasjon: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900, info@nrk.no


LENKER
  • Les mer