Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 10. april 2010 kl 22.05 Corleone

Kampen mot toppen

Totos gjeng bestemmer seg for å ta livet av Michele Cavataio. Men ikke alt går som planlagt under angrepet. (Foto: Eurofilm mfl)
Totos gjeng bestemmer seg for å ta livet av Michele Cavataio. Men ikke alt går som planlagt under angrepet. (Foto: Eurofilm mfl)
Corleone, desember 1969: Teresa og Biagio blir foreldre til lille Antonio. Samtidig, i Palermo, forkler Totò, Binnu og Calogero seg som politimenn og braser inn i entreprenørselskapet Moncada i den hensikt å ta livet av sjefen, Michele Cavataio.

Men ikke alt går som planlagt under angrepet. Totò mister en mann, men drept er også alle vitnene.

Kirsebær med de store
I likhet med Palermo-sjefene ønsker Riina en del av Vito Cianciminos forretninger, men han mangler de nødvendige midlene. Uten Liggios velsignelse slår Totò seg sammen med Provenzano og kidnapper tretten år gamle Antonio Caruso som kommer fra en familie med tette bånd til parlamentet.

Ninetta må møte i retten tiltalt for å hjelpe mafiagjengen fra Corleone. Mens Ninetta forhøres, blir Teresa og lille Antonio truet av Riinas menn.

Om serien
Denne kritikerroste serien er basert på den sanne historien om Totò "Udyret" Riina og Corleone-mafiaens vei mot toppen av Cosa Nostra, den sicilianske mafiaen."Udyret" Riina var "Il capo dei capi" – den øverste av alle sjefer. Vi følger hans blodige fotspor fra starten som drapsmann for Corleone-klanen, før han tar kontrollen over hjembyens mafia og senere hele Cosa Nostra. Riina ender som Italias mest etterlyste mann, ettersøkt for mordene på flere hundre mennesker. Det tegnes et rystende portrett av en mann som gikk over lik for å nå sine mål, og samtidig får vi et virkelig innblikk i mafiaens særegne tenkemåte og arbeidsmetoder.


Originaltittel: Il capo dei capi (Italia 2007)
Produsert av Taodue/Pietro Valsecchi
Regi: Enzo Monteleone og Alexis Cahill
Manus: Stefano Bises, basert på en bok av Attilio Bolzoni
I rollene: Claudio Gioè, Giovan Battista Torregrossa, Francesco Casisa, Marco Leonardi, Simona Cavallari
Pressekontakt: Mette K. Skjong
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900