Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 lørdag 27. mars 2010 kl 21.10 Monty Pythons verden

Alt du ikke visste, og mere til

To av medlemmene i Monty Python, Terry Jones og Michael Palin, ser tilbake på hvordan de begynte sine karrierer som komikere. (Foto: Bill and Ben Productions)
To av medlemmene i Monty Python, Terry Jones og Michael Palin, ser tilbake på hvordan de begynte sine karrierer som komikere. (Foto: Bill and Ben Productions)
Denne nye serien om de britiske komikerne i Monty Python er basert på boken "Pyton on Python", men serien graver dypere. Mye dypere.

I seks episoder blir komikerne nøye saumfart og konfrontert med sine samtidige: rockestjerner, skuespillere, politikere, forfattere, mediefolk, religiøse grupper, Python-hatere og potensielle øksemordere. Alle har en mening om Monty Python. Gode. Genier. Gale. Av og til onde. I serien kommer disse meningene fram på skjermen for første gang.

Vi får se gamle klipp med Monty Python-medlemmer, med Steve Martin, Rowan Atkinson, Johnny Depp, Jeff Bridges, Eddie Izzard, Olivia and Dhani Harrison, Roger Waters og mange flere.

Monty Python blir født
I den første episoden får vi historien om hvordan medlemmene hadde det i sin ungdom og hvordan de kom i gang som komikere. Episoden går fram til og med tv-programmet "Monty Python’s Flying Circus" i 1969. Det blir intervju med Terry Gilliam, John Cleese, Michael Palin, Terry Jones og Eric Idle.

Britisk dokumentarserie, 2009
Produksjon: Bill and Ben Productions
Originalittel: Monty Pyton – Almost the Truth – The Lawyers cut
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900