Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 10. november 2009 kl 19.30 Ut i naturen: Ei elv, et år ...

Se godt etter…

Stokkanda er trofast mot sin partner, men kan  være ganske ubarmhjertig mot andre som holder til i elva. (Foto:Jørn Stenersen)
Stokkanda er trofast mot sin partner, men kan være ganske ubarmhjertig mot andre som holder til i elva. (Foto:Jørn Stenersen)
Den som ser godt etter, kan lære ett og annet om ender og bevere av ukens "Ut i naturen".

Vi følger livet i og langs elva, fra stokkendene søker tilflukt fra vinterens harde favntak under en bro inne i byen, til høsten igjen trekker all farge ut av løvverket og beveren har fått fram årets unger.

Stokkanda kan se ut som den mest tillitsfulle skapning når den mates i parken, men er faktisk en av de mest sky fuglene ute i naturlige omgivelser. Dyrenes sosiale liv har flere fellestrekk med oss mennesker enn vi aner. Stokkanda er en av de mest trofaste partnerne, men viser også ubarmhjertige sider ved seg selv.

Beveren har også en utpreget omsorg for familien sin og viser oss hva familielykke er. Ender, bevere og svaner kan kanskje lære oss mer om livet enn man skulle tro. Vi må bare ta oss tid til å studere dem litt nærmere når vi først går en tur langs elva.


Produksjon: Jørn Stenersen, mobil 926 14 765
Produksjonsleder: Bjørg Langeland, mobil 93496759
Pressekontakt: Sidsel Mundal, 414 52 326 / 23 04 92 82
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf 815 65 900