Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 8. mai 2001 kl 19.30 Ut i naturen: Magasin

En hyllest til vandrefalken

Programleder Trond Berg lar oss bli bedre kjent med vandrefalken, den sjeldne rovfuglen som nå er kommet over kneika, i Ut i naturen i kveld. (Foto: NRK)
Programleder Trond Berg lar oss bli bedre kjent med vandrefalken, den sjeldne rovfuglen som nå er kommet over kneika, i Ut i naturen i kveld. (Foto: NRK)
I maiutgaven av Ut i naturen-magasinet får vi en sjelden anledning til å studere den flotte vandrefalken på nært hold. Programleder Trond Berg lar oss møte fugleverdenens aristokrat ved en hekkeplass i Østfold.

– Jeg kan ikke se meg mett på vandrefalken. Smekker, men muskuløs. Lett, men kraftfull. Du aner voldsom styrke under myke fjær. Vandrefalken er den raskeste, den villeste, den vakreste…

Slik kan fugleentusiast Ole Stensrud og programleder Trond Berg holde på i en ustoppelig hyllest til en sjelden rovfugl.

Det vil si, vandrefalken er heldigvis ikke så sjelden som den en gang var. Takket være en stor redningsaksjon fra fuglevenner i Norge og Sverige de siste tiårene, har vandrefalken kommet tilbake. Falkeunger har blitt avlet fram i stor stil og satt ut i naturen. Resultatet er at vi nå har fått en livskraftig bestand som fortsetter å øke for egen maskin.

Og som vanlig byr Ut i naturen-magasinet på amatøropptak og en seerkonkurranse med fine premier.

Naturmagasin fra NRK Hedmark
Programledere: Kari Toft og Trond Berg
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41

Bilder
1. Programleder Trond Berg lar oss bli bedre kjent med vandrefalken, den sjeldne rovfuglen som nå er kommet over kneika, i Ut i naturen i kveld. (Foto: NRK)

2. ”Fugleverdenens aristokrat” kalles gjerne vandrefalken. (Foto: Arne Nævra)