Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 onsdag 16. juni 1999 kl 20.40 Nord og sør

Nord og sør (t)


NRK2 onsdag 16. juni kl 20.40
Nord og sør (6:12)

Slavene frigis

Abraham Lincoln har offentliggjort sin uavhengighetserklæring og trapper opp arbeidet for å frigi slavene i sør. På Orrys plantasje får dette konsekvenser både for svart og hvit.
Kvinnene på Mont Royal ser med sorg sine tidligere slaver reise i hopetall. Orry blir mer og mer oppgitt over krigen. Han betror seg om sine anfektelser til sin kjære Madeline, som trofast støtter ham i ett og alt.
Orrys gamle venn George fortsetter å kjempe for sørstatene. Til sin store glede møter han sin lillebror Charles ved Gettysburg. Dette skjer kvelden før det store, blodige slaget som skal komme til å snu krigslykken for nordstatene.

Om \"Nord og sør\"
Denne påkostede amerikanske føljetongen hadde stor suksess da den ble vist i NRK i 1987, ikke minst takket være den røde tråd av romantikk som løper gjennom serien. Handlingen utspiller seg i en stormfull periode av USAs historie, i tiårene fram mot og under den amerikanske borgerkrigen.
Rollelisten til \"Nord og sør\" inneholder stjerner i fleng. Patrick Swayze fikk sitt store gjennombrudd i rollen som Orry Main.
Serien er produsert av TV-selskapet ABC, som ikke sparte noe på produksjonen. Scenene med historisk tilknytning er tatt opp der de utspilte seg i virkeligheten. Garderoben til Leslie-Anne Down alene omfatter 31 drakter, og i alt ble det laget 3300 kostymer til serien.

NRK2 onsdag kl 20.40
Tidligere sendt NRK1 6.10.98

Bilde (elektronisk via NTB/Data- tv/Internett)
Abraham Lincoln (Hal Holbrook) har offentliggjort sin uavhengighetserklæring.

Britisk dokumentarserie i 26 deler
Produksjon: ABC (1986)
Originaltittel: North and South, Book II
I rollene bl.a. Patrick Swayze, James Read, Lesley-Anne Down, Kirstie Alley, Philip Casnoff, Wendy Kilbourne, Terri Garber, Genie Francis og Parker Stevenson
Regi: Richard T. Heffron