Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK2 fredag 6. april 2001 kl 20.10 Vagn på arabiske eventyr

Vagn på arabiske eventyr (t)

NRK2 fredag 6. april kl 20.10
Vagn på arabiske eventyr (9:9)

Vagn ved veis ende

Vagn er ved veis ende. Han slutter sin arabiske odyssé i Syria og blir overveldende mottatt i det engang så tillukkete landet. I hovedstaden Damaskus, kanskje verdens eldste by, ønsker Fahmy Ahmajid Vagn Olsen velkommen på dansk.

Fahmy flyttet fra Syria til Danmark for nesten 30 år siden, men er for tiden på besøk hos familien i Damaskus sammen med datteren Cherin. Hun ser sin fars fedreland for første gang.

- Jeg tror det er viktig for annengenerasjons innvandrere at de kjenner sine røtter. Min datter skal også ha noe av min kultur selv om hun er født i Danmark. Det gjør hennes identitet sterkere, mener Fahmy.

Cherin er enig. - Jeg er dansk, men innerst inne er jeg også arabisk, sier hun og konstaterer at mye i hennes fars land er annerledes enn hjemme i Danmark.

Bibelske minner
I Syria dyrkes både islam og kristendom, og byen har flere kirker. Damaskus er også rik på bibelske minner. Det var her man i sin tid fant Johannes Døperens avhuggede hode.

Sammen med Fahmy besøker Vagn den syriske turistminister som er Fahmys gamle skolekamerat. Han gir sin egen oppskrift på hvordan kristne og muslimer kan leve sammen i fordragelighet.

Avskjed i Beirut
Vagn velger å ta avskjed med Arabia i en by som en gang hadde status som Midtøstens Paris, men som siden ble lagt i ruiner av mange års borgerkrig. I dag er murblokkene feiet i havet, og Libanons hovedstad Beirut står igjen klar til å motta gjester.

Om serien
Den populære danske reporteren Vagn Olsen er igjen på reisefot. Denne gangen legger han opp til spennende arabiske eventyr og følger den samme ruten gjennom \"Det Lykkelige Arabia\" som kong Fredrik Vs danske ekspedisjon la ut på for 240 år siden. Med Alexandria i Egypt som utgangspunkt blir vi med på en 80 dagers fascinerende reise gjennom Saudi- Arabia, Yemen, Oman, De forente arabiske emirater, Iran, Irak, Jordan, Syria og Libanon.

NRK2 fredag kl 20.10
Tidligere sendt NRK1 29.10.00

Dansk reiseserie i ni deler
Ved Vagn Olsen
Pressekontakt: Gunilla Gaarder, tlf. 23049364 (gunilla.gaarder@nrk.no)
og Siri G. Meyer, tlf. 23048123 (siri.gronning.meyer@nrk.no)