Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 31. august 2005 kl 21.40 Svindleren og hans datter

Felix avsløres

Marie Melmotte er sviktet av Felix, og faren hennes er rasende. (Foto: Stephen Morely/BBC Worldwide)
Marie Melmotte er sviktet av Felix, og faren hennes er rasende. (Foto: Stephen Morely/BBC Worldwide)
Felix blamerer seg selv, og han setter Marie i forlegenhet. Melmotte blir rasende, men han er travelt opptatt med å arrangere en storstilt mottagelse for en den kinesiske keiseren.

Marie reiser til Liverpool i troen på at hun der skal møte Felix for at de to elskede skal rømme utenlands. Felix hadde selvfølgelig aldri slike intensjoner. Han er i stedet nettopp kastet ut av herreklubben etter å ha drukket seg full, tapt alle pengene og fremsatt ufine anklager mot en kollega. Marie må skamfull returnere hjem, og Melmotte truer med å saksøke Felix.

Marie er desperat etter å finne ut hva Felix egentlig vil, og hun ber om hjelp fra hans søster Hetta.

Eiendomsinvesteringer
Melmotte kjøper en svær landeiendom av Longestaffe, men de må avvente betalingen. Folk begynner å tvile på Melmottes økonomi, men når han inviterer til en storslått mottagelse, forstummer kritikken.

Om serien
David Suchet spiller hovedrollen som den sjarmerende lurendreieren Augustus Melmotte. Sammen med sin kone og sin attraktive datter Marie slår han seg ned i London. Ved hjelp av store talegaver og lovnader om eventyrlig avkastning makter Melmotte å overtale mange fra lavadelen til å investere store summer i luftige forretningsprosjekter. Samtidig forsøker Melmotte å posisjonere seg som en maktperson.

Anthony Trollopes roman tolkes som en kritikk av grådighetskulturen i det engelske samfunnet på slutten av 1800-tallet. Boken ble skrevet (i 1872) etter at Trollope returnerte til England etter et lengre utenlandsopphold. Han ble sjokkert over grådigheten han mente gjennomsyret samfunnet. Romanen skildrer et miljø der ingen skyr noen midler i kampen om rikdom, og der alle vil tjene seg søkkrike, men ingen vil produsere noe. Risikable spekulasjoner er veien, målet er en bekymringsløs tilværelse i sus og dus.

Innkjøpt dramaserie fra BBC (2001)
Originaltittel: The Way We Live Now
I de viktigste rollene: David Suchet (Augustus Melmotte), Shirley Henderson (Marie Melmotte), Matthew MacFadyen (Sir Felix Carbury), Cheryl Campell (Lady Carbury), Paloma Baeza (Hetta Carbury), Douglas Hodge (Roger Carbury), Miranda Otto (Mrs. Hurtle), Cillian Murphy (Paul Montague).
Pressekontakt: Håkon M. Sverdrup, tlf 23 04 77 51/92 01 55 79,