Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 27. desember 2003 kl 18.30 Rommet uten tid

På jakt etter kunnskap

Theo (Kim Krohn Berle) må finne en av bestefarens oppfinnelser for å redde huset til bestemor (Foto: De Gode Hjelperne AS)
Theo (Kim Krohn Berle) må finne en av bestefarens oppfinnelser for å redde huset til bestemor (Foto: De Gode Hjelperne AS)
Ungdomsserien "Rommet uten Tid" handler om 13 år gamle Theodor (populært kalt Theo). Theos bestefar var oppfinner og er død nå. Bestemoren står i fare for å miste hus og grunn fordi bestefaren pantsatte alt i sin iver på å finne opp de store tingene.

En dag finner Theo (Kim Krohn Berle ) noen merkelige maskiner i et uthus hos bestemoren. Men for å få dem til å fungere, må han lære mer om matte og realfag, og det er ikke Theos sterke side. Han får hjelp av vennen Marius (Frode Gjerløw).

Internett
Men en fatal ulykke skjer i utprøvingen av maskinene, og Marius havner alvorlig skadet på sykehuset. Theo er like ved å gi opp når noe merkelig skjer. Han kommer over "rommet uten tid" på Internett. Der kan han bevege seg i rom og tid og hente kunnskap til det meste.

Lite tid
Noen skumle mennesker har også fattet interesse for bestefarens maskiner, og datoen for bestemorens utkastelse nærmer seg. Theo skjønner at han må finne en verdifull gjenstand blant bestefarens oppfinnelser for å redde huset til bestemor.

Hvordan han skal klare dette uten bestevennens hjelp - ja det får bare du som ser serien vite.

Dramaserie for barn og ungdom, produsert av De Gode Hjelperne AS
Regi: Irén Lervik
Manus: Runar Risvik
I rollene: Kim Krohn Berle, Frode Gjerløw, Catharina Strømberg Gunvaldsen, Jørgen Brynhildsvoll, Nils Ole Oftebro og Geir Børresen m.fl
Prosjektleder: Elin Raustøl
Pressekontakt: Elisabeth Burø, tlf: 23 04 98 32/93 04 66 97