Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 fredag 3. november 2000 kl 23.55 Mark Knopfler - et møte i Holland Park

Mark Knopfler - et møte i Holland Park (


OPPDATERT MELDING

NRK1 fredag 3. november kl 23.55
Mark Knopfler - et møte i Holland Park

NRK møtte frontfiguren i Dire Straits

NRKs Per Sundnes møtte i høst gitaristen, komponisten og sangeren Mark Knopfler i hans tidligere ungkarsrede i Londons fasjonable Holland Park. I leiligheten, som nå er bygd om til demo-studio, forteller Knopfler (51) om sin eventyrlige karriere. Tidligere på kvelden har Mark Knopfler opptrådt på direkten hos Hilde Hummelvoll og Petter Nome i \"Åpent hus\".

Mark Knopfler, opprinnelig fra Glasgow, har solgt 100 millioner album og var, som frontfigur i Dire Straits, i perioder blant de aller mest populære i verden. I høst troner Knopfler øverst på VG-lista for annen uke på rad med albumet \"Sailing to Philadelphia\", Mark Knopflers andre soloalbum. Det første, \"Golden Heart\", solgte i nærmere 75.000 eksemplarer. Det er fire år siden den kom ut, og i løpet av de fire årene har den gamle Dire Straits-sjefen hatt nok å gjøre med å lage soundtrack til filmene \"Wag The Dog\", \"Metroland\" og den ferske \"A Shot At Glory\".

Etter at albumet \"Sailing to Philadelphia\" er utgitt, venter turnélivet på Mark Knopfler.
Han forteller at han også denne gangen reiser med de fem musikerne som var med sist i 1996. Mark Knopfler forteller dessuten at han har funnet drømmejobben.

- Jeg liker å dra på turné, jeg liker å skrive, jeg liker prøvesituasjonen og jeg liker å spille inn plater. Jeg er en av de heldige folka som liker hele ruklet.

NRK1 fredag kl 23.55

Egenprodusert underholdningsprogram
Intervjuer Per Sundnes
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 (inger.larsen@nrk.no)

Bilder
1. Mark Knopfler er ute med nytt album, og NRKs Per Sundnes har besøkt ham i London (Foto: Ken Sharp)
2. (Samme tekst)