Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 22. desember 2001 kl 08.00 Julemorgen

Julepresang til barna

Elisabeth Lindland og Nissa Nyberget leder i år
Elisabeth Lindland og Nissa Nyberget leder i år "Julemorgen" for fjerde gang. (NRK-foto: Ole Kaland)
De tre siste årene har Elisabeth Lindland og Nissa Nyberget trofast gitt de minste seerne en hyggelig morgenstund foran fjernsynet julen gjennom. I år dukker de opp igjen, med 12 sendinger fra klokken 08.00 til 10.30. De lover et varmt, musikalsk og mangfoldig program.

- ”Julemorgen” er NRKs julepresang til alle barn, og jeg tror vi skal klare å gi dem en knakende god start på dagen, sier prosjektleder Barbro Semmingsen.

Musikk, gjester og konkurranser
Når det er Elisabeth og Nissa som styrer showet, blir det naturligvis mye sang og musikk, og som vanlig blir det sangtekstkonkurranse.

I år blir barna dessuten oppfordret til å lage og sende inn tekster som handler om eventyr og fantasi. De kan enten bruke klassiske eventyr som utgangspunkt eller skrive sine egne fabler.

- Julen faller vanskelig i år med tanke på postgang, så det er viktig at hilsninger blir sendt tidlig til oss. Vi har heldigvis også faks og e-post, men vær tidlig ute, sier Semmingsen som lover besøk av både kjendiser og andre gjester fra fjern og nær.

- Traktoren Gråtass kommer på besøk, og på nyttårsaften inviterer vi til nyttårsfest. Da kommer mange av programlederne i NRKs barneprogrammer innom. Den siste dagen, 2. januar, skal vi ha Sangtekstkonkurranse Grand Prix, og det er en kjendisjury som skal kåre vinneren, sier Semmingsen.

Det blir også små hjelpere i studio i år. Julie Kleive (11 ½), Leo Magnus de la Nuez (11) og Silje Karoline Bredby (9) er med å lage musikk og moro i studio.

Serier
”Julemorgen” byr på mange gode serier. Vi får et gjensyn med ”Ronja Røverdatter” og ”Brødrene Dal og legenden om Atlant-is”. Den vesle elefanten Mumfie er på plass, og det samme er ”Snekker Andersen og julenissen”, ”Gubben og katten” og ”Den lille traktoren Gråtass”.

”Min venn Percys magiske gymnastikksko” handler om Ulf på ni år, som en dag får se sin venn Percy med et par gamle utgåtte gymsko. Disse skoene kommer Ulf til å lengte etter mer enn noe annet.

I den nye serien ”Magnus og Myggen” møter vi alle dyrene som har slått seg ned i et lite samfunn i Paradisparken, fjernt fra byens larm. Men det finnes også skurker der!

Det er med andre ord flust av godbiter for alle dem som vil stå opp til en god julemorgen også denne julen.


NRK Barn og Ungdom
Egenprodusert barneprogram
Programledere: Elisabeth Lindland og Nissa Nyberget
Prosjektleder: Barbro Semmingsen
Pressekontakt: Sabine Hammari, 23 04 99 18/90 18 36 10,

Bilde
Elisabeth Lindland og Nissa Nyberget leder i år ”Julemorgen” for fjerde gang. (NRK-foto: Ole Kaland)