Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 mandag 11. oktober 2004 kl 21.30 Det svakeste ledd

Syv svake, ett sterkt


"Winner" står det på genseren til Solrun Stokke. Stemmer det? (Foto: Anne Liv Ekroll, NRK)
Åtte nye deltagere er klare. Samtlige har et lønnlig håp om å stå igjen som vinner til slutt, men det er et smertefullt faktum at for syv av dem vil ikke drømmen gå i oppfyllelse. Like sikkert er det at programleder Anne Grosvold er klar med syrlige meldinger.

Det svakeste ledd krever sin mann/kvinne. De fleste må regne med å bli ydmyket og utstemt, og bare én vil stå igjen til slutt. Vedkommende er dessuten avhengig av de andre deltagerne for å vinne mest mulig penger. Hittil har bare én kvinne stått igjen som vinner. Blir det en ny kvinne denne gangen?

Kvinnene er representert ved Kirsten Borge og Sølvi Tafjord Elle fra Oslo, og Solrun Stokke og Kari Ordemann Devik fra Bergen. For mennene kjemper Per Martin Holm fra Sunndalsøra, Arve Sæterdal fra Stathelle, Johnny Seldal fra Vikedal i Rogaland og Geir Hermansen fra Oslo.

Om serien
I Det svakeste ledd konkurrerer åtte deltagere om å vinne penger. Konkurransen er delt inn i runder, og etter hver runde stemmer deltagerne over hvem de mener er det svakeste ledd. Personen som får flest stemmer må forlate konkurransen. Til slutt er det to igjen i en finale. Vinneren får alle pengene de har klart å samle, taperne ingenting.

Deltagerne må selvsagt kunne svare på vanskelige spørsmål, håndtere tidspress og krav om prestasjoner fra de man spiller sammen med. Men i tillegg bør de være forberedt på svært direkte evalueringer av innsatsen.

- Det er utrolig at så mange nordmenn frivillig melder seg på til en omgang verbal juling, sier programleder Anne Grosvold.

Underholdningsprogram, produsert av NRK Underholdningsavdelingen (2004)
Programleder: Anne Grosvold
Prosjektleder: Åse Marie Bendiksen
Pressekontakt Håkon M. Sverdrup, 23 04 98 41/92 01 55 79,
Vises også i nett-tv.