Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 21. september 2005 kl 23.15 Lydverket

Med Missy Elliott på Jamaica

Programleder Mona B. Riise har møtt en av verdens største kvinnelige rap-stjerner, Missy Elliott. (Foto: NRK)
Programleder Mona B. Riise har møtt en av verdens største kvinnelige rap-stjerner, Missy Elliott. (Foto: NRK)
Suksessen til verdens største kvinnelige rapper kom ikke over natta, og var langt ifra gratis. I kveld kan du bli med Lydverket til Jamaica og hiphopens førstedame, Missy Elliott.

Det er lenge siden Missy Elliott skrev brev til Michael Jackson i skoletimene og ba ham om å komme og hente henne, slik at hun skulle slippe å dra hjem. Fra en oppvekst med vold hjemme, har hun blitt en av de aller viktigste damene i dagens popindustri.

Det er ikke lett å få et intervju med Missy Elliott, og da hun holdt hoff på den karibiske øya i anledning lanseringen av albumet "The Cookbook", hoppet Mona B. Riise på flyet.

Missy Elliott er også en av hiphopens mest innovative og trendsettende produsenter, men hva er grunnen til at nettopp hun ble en av verdens største kvinnelige rappere? For å finne svaret har Lydverket fått hjelp av fansen, Missys manager og sjef for Aviator, Mona Scott, og selvfølgelig damen selv.

Om Lydverket
I høst legger Lydverket større vekt på artistportretter, dokumentarer og temasendinger - og det blir færre korte reportasjer. Mona B. Riise er fortsatt programleder.

Det blir også fortsatt musikkanbefalinger i Lydverket, men denne høsten skal redaksjonen gjøre flere dypdykk i noe av alt det deilige populærmusikken har å by på.

Egenprodusert musikkmagasin fra NRK Ung
Programleder: Mona B. Riise
Prosjektleder: Marius Hoel
Pressekontakt: Eirin Grytbakk, tlf 23 04 86 96/995 39 252

Vises også i Nett-TV.


LENKER
  • Les mer