Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK3 onsdag 3. juli 2013 kl 19.55 Ikke gjør dette hjemme

Vått og godt?


Kan man få kaffe rett i varmtvannskrana? Hvor farlig er egentlig en plumbo-bombe? Og hvis man tetter godt, går det an å fylle et helt bad i tredje etasje med vann? Per Olav Alvestad og Rune Nilson tester det ut slik at du slipper.

Grillsesongen er altfor kort. Kanskje det er mulig å utvide den til hele året hvis man flytter kulegrillen inn i stua… Men hva skjer når en sprayboks med brennbart materiale havner på grillen?

Er det egentlig så farlig å hoppe i senga, og hva skjer dersom man plasserer et fyrverkeribatteri under Sacco-sekken? Eksplosjonsfarer og farer for forgiftning, vann- og etseskader skal under lupen når Alvestad og Nilson setter et kritisk, vitenskaplig søkelys på advarslene som omgir oss i hverdagen.

Om serien
2011 er kjemiens år, noe NRKs vitenskapsavdeling på Tyholt feirer med en ny serie. Serien vil vise de "kjedelige" fagene, fysikk og kjemi, på en helt ny og morsom måte. Programlederne Per Olav Alvestad og Rune Nilson gjør alt det du IKKE må gjøre hjemme.

Seriens navn er nettopp "Ikke gjør dette hjemme", og når man ser alle de halsbrekkende forsøkene programlederne utfører, så er det lett å forstå advarselen. De fyrer opp fyrverkeri i stua, de tester hva som skjer når man tørrkoker et hjemmebrentapparat, og de lager til og med bomber! I perioder går det skikkelig galt…

Sendt tidligere.

NRK Tyholt
Egenprodusert dokumentarprogram, 2011
Prosjektleder: Njord Røv
Pressekontakt: Sidsel Aarsnes Linden, sidsel.linden@nrk.no 23 04 98 41 / 909 55 364
Tv-seere bes kontakte Publikumsservice, info@nrk.no, tlf: 815 65 900