Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 torsdag 22. mai 2003 kl 21.30 Anderssons elskerinne: På tynn is

Den onde onkelen

Andersson (Jakob Eklund).
Andersson (Jakob Eklund).
Andersson er tatt til fange av sin onkel Ernst, som har fortalt at han også har kidnappet hans lille niese Erika. Om hun skal få leve, er avhengig av at Anderssons mor Solveig går med på å treffe ham.

Som den selvfølgeligste ting i verden forteller psykopaten Ernst at han drepte Anderssons lillesøster Anna fordi Solveig ikke ville treffe ham ofte nok. Senere tok han også Annika, men da hadde hun ”forstått”.

Plutselig endrer Ernst sin beretning og forteller at Anna fortsatt lever. I neste øyeblikk sier han at det aldri var meningen å drepe henne, at hun døde på grunn av en ulykke. Og kanskje er det han som er far til Andersson, har han tenkt på det?

Andersson er utmattet og vet ikke hva han skal tro. Det eneste han vil, er å bli befridd fra tapen som er surret rundt ham, og komme seg vekk fra sin vanvittige fangevokter…

Om serien
”Anderssons elskerinne” er en av Sveriges Televisions største dramasatsinger de senere år, med over 50 medvirkende skuespillere og nærmere 1500 statister. Serien fikk meget god mottakelse av svenske tv-anmeldere, og ble som eneste svenske dramaproduksjon i fjor tatt ut til den internasjonale tv-festivalen i Venezia.

Seriens hovedskikkelse er Lars Andersson (Jakob Eklund), som er på flukt fra en serie nederlag og vender tilbake til hjembyen. Der har han ikke vært siden han for seks år siden flyktet fra et havarert ekteskap, en sønn og en gift kvinne ved navn Marie. Hun ble på folkemunne kalt for Anderssons elskerinne, og han har aldri greid å glemme henne.

I barndomshjemmet flyter gåter, løgner og fortrengte minner opp til overflaten. Andersson begynner å utforske sin families grusomme og blodige historie, og konfronteres med situasjoner og mennesker som forandrer hans liv for bestandig.

Svensk dramaserie (2001)
Produksjon: SVT Drama Göteborg
Manus og regi: Björn Runge
I rollene bl.a. Jakob Eklund, Ebba Forsberg, Ingvar Hirdwall, Krister Henriksson, Örjan Landström, Viveka Seldahl, Tova Magnusson-Norling, Sten Ljunggren, Gunilla Röör, Per Oscarsson
Pressekontakt: Helene Amlie, 23 04 77 51 – 95 10 02 99