Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 10. februar 2010 kl 20.15 Folk: Gla'gutt på isen

75 år og profesjonell skøyteløper

Gladgutt på isen: Arne Kjell Foldvik (75) kjøpte lengdeløpskøytene sine da han pensjonerte seg, og deltok i sitt første verdensmesterskap som 71-åring!(Foto: Frank Bjarkø /NRK)
Gladgutt på isen: Arne Kjell Foldvik (75) kjøpte lengdeløpskøytene sine da han pensjonerte seg, og deltok i sitt første verdensmesterskap som 71-åring!(Foto: Frank Bjarkø /NRK)
- Kroppen er til for å brukes, slår Arne Kjell Foldvik fast. Egentlig kunne han gått i par med Hjallis og Kupper’n, de store skøyteheltene fra 50- og 60-tallet. Men Arne Kjell begynte karrieren sent – først nå som 75-åring er han på verdenstoppen som skøyteløper.

Den tidligere språkviteren er et lokomotiv av en pensjonist, og har muskler og kondis som en ungdom. Året rundt sykler han til sine gjøremål, enten det er på skøytebanen, i orienteringsløypa eller for turens skyld.

Sitt første VM
Lengdeløpskøytene kjøpte han da han pensjonerte seg, og sitt første verdensmesterskap tok han som 71-åring. - Noen begynner å pakke sammen allerede når de fyller 50, men det er aldri for seint å begynne med noe nytt, mener Arne Kjell Foldvik.

Han går på skøyter for å holde seg ung, i kropp og sinn. Medaljene bryr han seg ikke så mye om, men det er stas å sette verdensrekorder. Bli med panser-pensjonisten og hans skøytekamerater ut på speilblank stålis - og på jakt etter topplassering i skøyte-VM for veteraner.


Egenprodusert dokumentar (NRK Trøndelag, 2009)
Foto/regi/redigering: Frank Bjarkø
Regi og kommentar: Tore Rosshaug
Programredaktør: Odd bjørn Rosnes, oddbjorn.rosnesrk.no, tlf 478 15 458
Pressekontakt: Silje Marie Lien, tlf 23 04 41 01/975 252 87
TV-seere bes kontakte Publikumsservice,tlf 815 65 900
Silje Marie Lien