Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 31. mars 2001 kl 21.30 Med hjartet på rette staden

Med hjartet på rette staden (t)

NRK1 lørdag 31. mars kl 21.30
Med hjartet på rette staden

Et barns tragedie

Lærerinnen Jo er engstelig for hva som kan være årsaken til at en av hennes elever, Dennis, ikke har vært på skolen på flere dager. Sammen med Nick drar hun hjem til ham for å finne
ut om det er grunn til bekymring.

Synet som møter dem, kommer som et sjokk. De finner guttens mor liggende død ved foten
av trappen. Dennis er ikke å se noe sted.

Greengrass har lagt merke til at noen har forsynt seg av maten hans, og han finner Dennis sovende på låven. Gutten er livredd for at han nå vil bli satt bort. Etter mye selvransakelse forteller Greengrass sykepleieren Maggie at Dennis hadde en søster. Og Nick oppdager snart at familieforholdene er svært kompliserte.

Jos leiekontrakt er gått ut, og hun må se seg om etter et annet sted å bo. Løsningen blir at hun flytter inn hos Maggie. Jos tanker er mest hos moren som har følt seg dårlig en tid.

Om serien
Den britiske serien \"Med hjartet på rette staden\" (Heartbeat) er fra idylliske Yorkshire. Hovedpersonen er politimannen Nick Rowan som forlot storbylivet i London sammen med sin kone Kate for å leve i roligere omgivelser på landsbygda. Nå er Nick blitt alene med datteren Katie etter at hans elskede kone døde. Men med god hjelp og oppmuntring fra Kates tante Eileen begynner Nick igjen å ta del i landsbylivet. Og hans lille datter Katie er blitt en livlig unge.

\"Med hjartet på rette staden\" er den mest populære serien i England. Med seertall på inntil 17,7 millioner er dette den mest sette dramaproduksjon på britisk fjernsyn gjennom tidene. Et kraftfullt og følsomt drama, fylt med humor og de magiske tonene fra klassiske sekstitallslåter utgjør resepten for seriens enorme suksess. Vi er nå kommet til serie 7 av \"Med hjartet på rette staden\".

NRK1 lørdag kl 21.30

Britisk tv-serie fra Yorkshire Television
Originaltittel: Heartbeat, (serie 7, episode 3)
Med Nick Berry, Derek Fowlds, Bill Maynard, Kazia Pelka, Anne Stallybrass, William Simons, Mark Jordan, Juliette Gruber m.fl.
Pressekontakt: Anne-Marie Astad, tlf 23 04 98 41 (anne.marie.astad@nrk.no)