Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 26. februar 2002 kl 17.10 Da Capo

Brita Blomquist og Freddy Kristoffersen

 
 Gunvor Hals var programleder sammen med Vidar Lønn-Arnesen på 90-tallet (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Gunvor Hals var programleder sammen med Vidar Lønn-Arnesen på 90-tallet (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)
Vidar Lønn-Arnesen presenterer nok en gang et Da Capo! fra arkivet. Før og etter programmet snakker han og orkesterleder Per Husby om gjestene den gang, og om viktigheten av å ha et stort orkester for å få til det rette klangbilde i musikken.
Programmet denne gangen ble første gang sendt i oktober 1991. Freddy Kristoffersen var blant annet en feiende flott Ernst Rolf, og Brita Blomquist sa sin hjertens mening om det å sette mennesker i båser, særlig de eldre.


Andre gjester i dette programmet var Anne Lise Gjøstøl, Eva Knardahl og humørsprederne ”Rutta & Tutta” fra Horten.

Variert musikk
”Drømmen om Elin” er en klassiker, og Freddy Kristoffersen leder allsangen med sang og trekkspill. Senere i programmet er han ulastelig antrukket som Ernst Rolf, og synger flere av revykongens mest kjente slagere. Anne Lise Gjøstøl synger Alf Prøysens ”Vise for gærne jinter” og Evert Taubes ”Brevet från Lillan”. Eva Knardahl spiller ”Liebestraum” av Franz Liszt og de ”gærne jintene” fra Horten, ”Rutta & Tutta”, egentlig Wigdis Solberg og Inger Johnsrud fra teatergruppen Masken, synger med fynd og klem at ”Nå er det bestemors tur”. Da Capo-orkestret, med solistene Guttorm Guttormsen og Johan Bergli på saksofon, spiller ”Sail Along Silvery Moon”.

Brita Blomquist
Brita er kjent både fra P2 og Frokost-tv sammen med Toppen Bech. På slutten av 80-tallet slo hun seg ned i Spania, hvor hun ble aktivitetsansvarlig for norske pensjonister. Brita er av den mening at alder ikke spiller noen rolle, med mindre du er en ost. Hun forteller at hun personlig kjenner treige, sedate, unge folk og aktive, livlige og livsglade eldre. – Hvis jeg har lyst til å gå med miniskjørt og elske med kjæresten når jeg er 80, så gjør jeg det, sier Brita, og får fortjent applaus fra Da Capos godt voksne publikum.

Programmet avsluttes med allsang for enhver smak: ”Hvite måke”, ”Rosa på bal”, ”Å Marie, jeg vil hjem til deg”, ”Det var på Capri” og ”Det er polka som er bra”.

Egenprodusert underholdning fra 1991
Programledere: Gunvor Hals og Vidar Lønn-Arnesen
Prosjektleder: Øivind Thue
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83

Bilde
Gunvor Hals var programleder sammen med Vidar Lønn-Arnesen på 90-tallet (NRK-foto: Anne Liv Ekroll)