Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 tirsdag 19. mars 2002 kl 17.10 Da Capo

Gjensyn med Lasse Kolstad


 Det blir gjensyn med Lasse Kolstad i Da Capo! denne gangen (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
Det blir gjensyn med Lasse Kolstad i Da Capo! denne gangen (Foto: Rune Lønn-Arnesen)
Programmet denne gangen er en reprise fra 14. januar 1997, hvor Lasse Kolstad var hovedgjest. Lasse Kolstad hadde nylig fylt 75 år, og i forkant av programmet minnes Vidar Lønn-Arnesen og orkesterleder Per Husby hvor profesjonell han var. – Han hadde med seg lesbare noter, husker maestro Husby, som har vært borti mye rart på det området.

Lasse Kolstad er en institusjon i norsk underholdningsbransje, og var ansatt på Det Norske Teatret i en årrekke. Han har hatt mangfoldige musikkspill-roller. I 1960 spilte han i ”Oklahoma”, og vi får høre ham synge ”Å, for ein strålanda morgon”. Britt Langlie dukker opp, og synger ”Rosa på ball” i duett med hovedgjesten. I arkivopptak ser vi et glimt av Lasse Kolstad og Rolf Just Nilsen i samspill i ”Mannen fra La Mancha”.

Basstemmen
Lasse Kolstad forteller levende om sin lange karriere, fra han begynte med å demonstrere potetskrellere og hårsjampo til hans lange engasjement ved Det Norske Teatret. Det var egentlig den mørke basstemmen som brakte ham inn i show business. Han ble ofte brukt til å lydlegge reklamefilmer, og noen husker kanskje åpningen på TV2’s kultserie ”The julekalender”: ”Det var en mørk og stormfull aften…”, sa Lasse Kolstad.

Vi får også se glimt fra Windjammer-filmen, hvor Lasse Kolstad blant annet sang ”Kari Waits for Me”, og allsang denne gangen er gamle, gode ”It’s a Long Way to Tipperary”.

Egenprodusert underholdning fra 1997
Programledere Gunvor Hals og Vidar Lønn-Arnesen
Prosjektleder Øivind Thue
Pressekontakt Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 ()

Bilde
Det blir gjensyn med Lasse Kolstad i Da Capo! denne gangen (Foto: Rune Lønn-Arnesen)