Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 søndag 14. november 1999 kl 18.30 Newton

Newton (ttv)


NRK1 søndag 14. november kl 18.30
Newton (11:16)

En rund dings med trå

Lærerinnen Berit Larsen strever fremdeles med å få klassen til å følge med. Denne gangen er det på grunn av fenomenet jo-jo?en. Ellers i dagens \"Newton\" har Magnus tatt turen til Norges Idrettshøgskole.
Har du en rund dings som det knyttes en tråd inni, og som dingsen heises opp og ned med? Ja, da har du en jojo, men hvem fant den opp? Lærerinnen Berit Larsen (Vera Micaelsen) gir deg svaret.
Hvorfor er ballene ulike?
Har du noen gang tenkt på hvorfor en fotball er forskjellig fra en håndball, som igjen er ulik en volleyball? Magnus har tatt turen til Norges Idrettshøgskole der de vet mye om konstruksjon av ulike baller. Her møter han også en av Norges fremste håndballspillere, Susan Goksør Bjerkrheim.
Våre kanadiske venner er også opptatt av baller. Hvorfor er golfballen dumpete? Og hva har disse dumpene å si for den retningen ballen tar?
I \" Vet Du Hva\" er Trine Aune på besøk hos Newtons faste dinosaurekspert Jørn Hurum. Han skal åpne en gammel kasse med dinosaur-ting... Magnus tar også turen til Folkemuseet på Bygdøy der det nettopp er åpnet en spennende utstilling som er basert på filmen om Sofies verden.

NRK1 søndag kl 18.30

Bilde (via Scanpix/Internett)
1. Magnus i samtale med Susan Goksør Bjerkrheim.

2. En av ballene som blir omtalt i programmet er golfballen.

Egenprodusert populærvitenskapelig program fra Barneredaksjonen i NRK1
Programleder: Magnus Dehli Vigeland
Regi: Trond Storaa
Pressekontakt Fjernsynets informasjonsavd. Anna-Marie Normann tlf. 23 04 7853
Prosjektleder: Ida Scheie