Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 onsdag 25. mai 2005 kl 19.55 Pakket og klart

Afrika, Thailand og Hellas

Mia Björkström får seg en tur på elefantryggen på tur i det nordlige Thailand (Foto: Christer Sköldh/SVT)
Mia Björkström får seg en tur på elefantryggen på tur i det nordlige Thailand (Foto: Christer Sköldh/SVT)
Anette Bovin møter store utfordringer når hun fortsetter reisen gjennom det sørlige Afrika i en gammel boble fra 1976. Mia Björkström er ute på et helt annet eventyr i Thailand, der hun besøker fjellfolk i nord. Veldig rolig blir det i Hellas, på øya Karpathos som har bevart gamle tradisjoner.

Anette Bovin er på reise gjennom det sørlige Afrika, og denne gangen er målet Namibia. Men bilen vil ikke alltid det Anette vil, og hun har ikke kommet særlig langt før hun må ringe bilutleieren. – Det sa poff, og så begynte det å brenne!

Hastigheten blir betraktelig raskere når Anette skal slenge seg ut fra et fly på drøyt 3000 meters høyde i en hastighet av 250 kilometer i timen – om hun tør.

Hos fjellfolk i Thailand
Det blir også en reise til det nordlige Thailand og Chiang Mai som er landets knutepunkt for trekking. Langt fra hav og strender begir Mia Björkström seg ut på en vandring, hvor hun overnatter i en fjellandsby hos Palongfolket. Det blir også tid til en tur på elefantryggen.

Byen Chiang Mai er kjent for sine matlagningsskoler, og i programmet byr Mia på rød karri med fisk.

Greske tradisjoner
Melet males fortsatt i gamle kverner, og brød bakes i stenovn hver tredje dag. Det er ingen tvil om at gamle tradisjoner holdes i hevd i byen Olymbos på øya Karpathos.

Reporteren Lydia Antivalides tar seerne med til den vakre øya mellom Rhodos og Kreta, en øy som lenge var isolert, men som i dag har mye å tilby.

Om serien
I åtte programmer blir vi med forskjellige svenske guider rundt i verden. Reisemålene varierer fra iskald vinter i nord til tropisk sommer i sør. Guidene legger også vekt på å oppsøke lite kjente steder, og gir tips om severdigheter og aktiviteter på stedene de oppsøker.

Svensk dokumentar (2003)
Originaltittel: "Packat & klart"
Produksjon: SVT
Pressekontakt: Inger Larsen, tlf: 23 04 74 83 / 98 87 50 78