Dette er en arkivert nettside

Siden blir ikke oppdatert, men den forblir offentlig tilgjengelig på nettet for historiske formål.

05.03.2014

NRK1 lørdag 4. august 2007 kl 21.05 Doc Martin

Uberegnelig husbond

Tante Joan (Stephanie Cole) får ikke et trøstens ord av sin nevø Doc Martin da hennes gode nabo dør. (Foto: ITV)
Tante Joan (Stephanie Cole) får ikke et trøstens ord av sin nevø Doc Martin da hennes gode nabo dør. (Foto: ITV)
Herr Pratt er en uberegnelig mann. Da Doc Martin kommer på sykebesøk i hjemmet, anklager han legen for å ta livet av fru Pratt.

Så vil uhellet at fru Pratt ikke kommer til å overleve den aktuelle dagen. Hun kollapser mens Doc Martin undersøker henne. Før ambulansen rekker fram, er hun død.

Joan som er fru Pratts nærmeste nabo er også Doc Martins tante. Hun er helt nedslått over å miste sin gode nabo, men av sin nevø får hun ikke et trøstens ord.

Nabofeide
Nå er det at enkemann Pratt går fra konseptene. Han starter regulær krig mot sin enslige nabo, Joan. Først oversprøyter han området rundt huset hennes med pesticider. Deretter skjærer han opp dekkene på bilen hennes.

Ikke nok med det, han forbyr Joan å komme i konas begravelse. Da Pratt til sist griper til hagla og truer Joan med den, må Doc Martin kaste seg imellom og forsøke å megle.

Om serien
Landsbylegen Martin Ellingham, best kjent som dr. Martin, er tilbake i en ny senderekke om doktoren som ikke lenger tåler å se blod.

Selv om han en gang var en framgangsrik kirurg i London, så mangler dr. Martin fullstendig sosiale antenner. Hans inntreden i det lille Cornwall-samfunnet Portwenn i Englands sørligste region skjer med et brak. Martins tilknytning der er tanten Joan.

Overgangen fra et hektisk og anonymt storbyliv er stadig vanskelig for dr. Martin, med ditto konsekvenser for hans nye pasienter. I begynnelsen mislikte de fleste i Portwenn sterkt den nye legen. Men nå er det på tide å se hvordan det går med ham i fortsettelsen!

Britisk dramaserie (2004)
Originaltittel: Doc Martin, series 2
Produsert av: PORTMAN ENTERTAINMENT LTD for ITV1
I rollene: Martin Clunes (Martin Ellingham), Caroline Catz (Louisa Glasson), Stewart Wright (Mark Mylow), Ian McNeice (Bert Large), Joe Absalon (Al Large), Stephanie Cole (Joan Norton), Katherine Parkinson (Pauline)
Pressekontakt: Steinar Dahl, tlf. 23 04 74 57
TV-seere bes kontakte Publikumsservice, tlf. 815 65 900 info@nrk.no